Atletika

Sandra Perković 11. put u karijeri slavila na Hanžeku, Sara Kolak druga

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Perković je tako potvrdila odličnu formu u završnici sezone jer je prije osam dana u kineskom Xiamenu ostvarila samo 39 centimetara slabiji rezultat. Dobra je to najava i finala "Dijamantne lige" u Eugeneu koja ju očekuje sljedećeg vikenda



ZAGREB Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković po 11. put u karijeri pobijedila je u natjecanju bacačica diska na međunarodnom atletskom mitingu u svom rodnom Zagrebu, ona je u nedjelju na stadionu Mladosti uz Savu slavila sa svojim najboljim hicem sezone od 67.71 metara.


Perković je tako potvrdila odličnu formu u završnici sezone jer je prije osam dana u kineskom Xiamenu ostvarila samo 39 centimetara slabiji rezultat. Dobra je to najava i finala “Dijamantne lige” u Eugeneu koja ju očekuje sljedećeg vikenda.


Drugo mjesto zauzela je Talijanka Daisy Osakue sa 63.68, dok je druga hrvatska predstavnica Marija Tolj završila na trećem mjestu sa 63.39 metara, što je njezin uvjerljivo najbolji hitac sezone.




Pobjednik memorijalne utrke “Boris Hanžeković” na 110 metara s preponama je aktualni olimpijski pobjednik i svjetski doprvak Jamajčanin Hansle Parchment s odličnoim rezultatom od 13.13 sekundi. Dvije stotinke zaostao je drugi Amerikanac Daniel Roberts, dok je treće mjesto zauzeo Francuz Wilhelm Belocian sa 13.30.


Uz svjetski rekord Kenijke Beatrice Chepkoech koja je postavila novi svjetski rekord na 2000 metara sa zaprekama koja je trčala 5:47.42 minuta čime je za više od pet sekundi srušila rekord Njemice Gese-Felicitas Krause koja je prije četiri godine trčala 5:52.80, na ovogodišnjem mitingu postavljena su i tri nova rekorda mitinga.


Olimpijska pobjednica i svjetska doprvakinja na 100 metara s preponama Portorikanka Jasmine Camacho-Quinn je slavila s vremenom 12.47 sekundi, što je 13 stotinki brže od dosadašnjeg rekorda mitinga kojega je 24 godine držala Olga Šišigina.


Sara Kolak nije prebacila magičnih 60 metara, ali drugi hitac sezone (59,29 m) donio joj je drugo mjesto, a pobijedila je Amerikanka Maggie Malone (63,71).


– Rasla sam iz hica u hitac i stvarno sam zadovoljna. Plan je bio zabaviti se na posljednjem natjecanju sezone. Ovo je bilo baš za dušu. Kad si na domaćem terenu, teško je skinuti osmijeh s lica – rekla je Sara Kolak.