ZOI Peking

Ruska hokejaška reprezentacija namučila se i u drugom nastupu u Pekingu, Danci pružili dobar otpor

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Rusi ni u drugom nastupu nisu ostavili posebno uvjerljiv dojam, ali njihova obrana drugu utakmicu zaredom suparniku nije dopustila da postigne pogodak



PEKING Ruska muška hokejaška reprezentacija ostvarila je i drugu pobjedu na olimpijskom turniru u Pekingu svladavši u petak izabranu vrstu Danske sa 2-0 (0-0, 1-0, 1-0) i gotovo je osigurala plasman u četvrtfinale


Rusi ni u drugom nastupu nisu ostavili posebno uvjerljiv dojam, ali njihova obrana drugu utakmicu zaredom suparniku nije dopustila da postigne pogodak. Istina, Danci su bili manja prijetnja od Švicaraca u prvom kolu, jer su uputili samo 16 udaraca prema vrataru Ivanu Fjodotovu.


S druge strane je puno više posla imao Frederik Dichow koji je imao 31 obranu od 32 udarca s kojima je bio suočen. Propustio je pločicu u mrežu samo u 29. minuti, kad je strijelac bio Pavel Karnauhov. Kod drugog pogotka Rusa, kojeg je šest sekundi prije kraja postigao Kiril Semjonov, Danci su povukli svog vratara s leda ne bi li uz brojčanu prednost došli do izjednačenja i izborili produžetak.




U drugom dvoboju ove skupine od 9.40 sati igrat će Švicarska – Češka. U slučaju pobjede Švicaraca, ruska reprezentacija će već kolo prije kraja grupne faze osigurati prvo mjesto i izboriti izravan plasman u četvrtfinale.