Novo pojačanje

Rukometna bomba na Zametu! Vratio se svjetski prvak Renato Sulić: “Ovo je najveće pojačanje u hrvatskom rukometu zadnjih desetak godina”

Igor Duvnjak

Foto M. GRACIN

Foto M. GRACIN

Ova je uprava dosad imala oko 60 presica, a niti jednoj se nismo veselili kao ovoj - rekao je direktor Zameta Vedran Babić



RIJEKA Renato Sulić se vratio u Zamet! Ta je vijest odjeknula kao bomba u mirnom zametskom jutru nakon što su stari Zamećanin Gojko Periša i društvo taman ispili kavicu i izguštirali redovnu dozu jutarnje ljetne ćakule. Vijest o dolasku rukometnog Ramba, pivota svjetske klase, u svoj stari dobri klub je kao eho prostrujala Rijekom.


U klupskim prostorijama, u trofejnoj sali dvorane na Trgu riječkih olimpijaca, sjatilo se jato novinara i snimatelja izražavajući zadovoljstvo i čestitajući iskusnom asu na povratku u Rijeku u koju se vratio nakon poljske epizode u Wisli Plock.


– Ovo je najveće pojačanje, ne samo u riječkom, nego i u hrvatskom rukometu u posljednjih desetak godina – zadovoljno je konstatirao direktor Zameta Vedran Babić. – Ovaj povratak Renata je samo novi dokaz kako je klubu stalo do njegovih bivših igrača, osvajača odličja na najvećim natjecanjima.




U dvorani imamo Zid slavnih na kojemu su osvajači odličja iz našega kluba. Sada su u klubu od njih Valter Matošević kao prvi trener, Mateo Hrvatin koji vodi kadete, a sada je tu i Sulić. Ova je uprava dosad imala oko 60 presica, a niti jednoj se nismo veselili kao ovoj.


Renato Sulić je u kratkom obraćanju izrazio zadovoljstvo što je nakon toliko godina po raznim svjetskim rukometnim meridijanima i paralelama opet na riječkoj zemljopisnoj dužini i širini, što je opet Zamećanin.


– Vratio sam se kući, trebalo je vremena dok sam se odlučio. Tu su ljudi sa kojima sam igrao, kao što su Boris Konjuh i Vedran Babić, to su mi prijatelji. Posložio sam svoj privatni život, a ne mogu bez sporta. Na koncu sam se odlučio vratiti, ali ne da nekome uzmem minutažu jer sam sebe dokazao odavno, sada se samo potvrđujem. Bit ću mentor mlađim igračima, a došao sam i kako bih pomogao klubu da uđemo u Ligu za prvaka – rekao je Renato Sulić na predstavljanju.