Rukomet

Rukometašima Zameta pripao derbi, Kozala poražena od Splićana

Igor Duvnjak

Damir Vučko/Foto M. GRACIN

Damir Vučko/Foto M. GRACIN

Mlade snage Franko Krstić, Tin Tomljanović, Marko Pikec i Matija Perkov su nanovo potvrđivali svoj neupitni talent, isto kao što je njihova momčad iz minute u minutu na vidjelo iznosila svoju razliku u kvaliteti u odnosu na Buzećane

ZAMET       33


BUZET       26




RIJEKA – Utakmica 4. kola Prve lige rukometaša – jug Zamet – Buzet 33:26 (15:13). Centar Zamet. Gledatelja 100. Suci: Lovro Kasunić i Sašo Nikolovski (Karlovac).


ZAMET: Zena, Krstić 1, Černeka 10 (3), Vučko 4, Ogurlić 1, Islamović, Tomljanović 5, Viskić, Kezić, Reljanović, Pikec 7, Golik, Klanac, Krapić, Perkov 5.


BUZET: Draščić, Šegota 2, Laković Agapito, Karaula 5, Jakac 2, Skukan 1, Nežić, Valković 2, Flego, Šegota 3, Jermaniš, Črnac 2 (1), Samardžić 5 (1), Bašić 4, Dobša, Jović.




Isključenja: Zamet 12, Buzet 12 minuta. Sedmerci: Zamet 5 (5), Buzet 6 (2).


Uzdajući se u točnost o »poznavanju dana po jutru«, navijači Zameta čvrsto vjeruju da će se u Rijeci iduće sezone opet igrati premijerligaški rukomet. U to ih iz kola u kolo na startu prvenstva uvjeravaju njihovi miljenici, koji redaju pobjedu za pobjedom na startu prvenstva, pritom im je nova žrtva bio susjed iz Buzeta. Nekadašnji Zamećanin Raul Valković i ostalo društvo s one strane Učke je do odlaska na odmor nekako održavalo korak za raspucanim ljevorukim majstorom Darijom Černekom, tek jednim od aduta trenera domaćih Matea Hrvatina.


Domaćini kao da su po izlasku iz svlačionice sve adute bacili na parket, dokazujući zbog čega su lideri na ljestvici. Mlade snage Franko Krstić, Tin Tomljanović, Marko Pikec i Matija Perkov su nanovo potvrđivali svoj neupitni talent, isto kao što je njihova momčad iz minute u minutu na vidjelo iznosila svoju razliku u kvaliteti u odnosu na Buzećane. Vrsni vratar Liridon Zena i iskusni majstori u polju ispred njega, Damir Vučko i Matija Golik su ipak dugo morali lomiti otpor motiviranih gostiju, i od stalne prednosti od dva-tri koraka u posljednjih deset minuta odsprintali do uvjerljive pobjede, četvrte u nizu.


KOZALA    25


BM 07     31


RIJEKA – Utakmica 4. kola Prve lige rukometaša – jug Kozala – BM 07 25:31 (16:14). Dvorana »Dinko Lukarić«. Gledatelja 200. Suci: Vladimir Grubor i Maid Katanić (Poreč).


KOZALA: Ćaćan, Mihelić 2, Grbac, Đurić, Juričević 3, Bijelić 3, Devčić, Tomaš 15 (6), Kozina, Sušanj, Jovović, Rajič 2, Brkljačić, David Franković, Alan Franković, Vučković.


BM 07: Penović, Pavela 1, Bosančić 1, Metličić 5 (1), Tarle, Šilić 2, Krišto 8, Filipović, Bonković 4, Majić 1, Kažimir 7, Pavičić 1, Pavić 1.


Isključenja: Kozala 16, BM 07 20 minuta. Sedmerci: Kozala 8 (6), BM 07 1 (1).


Antonio Tomaš nastavlja s lavinom golova, ali njegova momčad ipak ne uspijeva zatrpati suparnike koji imaju znatno širu lepezu golgetera. U ovom posljednjem slučaju je povratnik na Kozalu nanovo bio košarkaški efikasan s čak 15 golova, dao je skoro dvije trećine pogodaka Kozalčana. No, domaći trener Igor Marijanović je sa splitskim BM 07 u ekipi uz Tomaša imao samo još četiri strijelca, Dalmatinci su ih na listi imali devetoricu, koji su kolektivnom paljbom u nastavku jednostavno izrešetali riječku zonu.


Obrana domaćih je do odmora bila djelotvornija, napad efikasan, a do sredine prvog dijela ostvarena je obećavajuća prednost – 11:5. To je bio Kozalin zenit, poslije vodstva 16:14 na odmoru išla je prema zalasku, u posljednjoj trećini igre je dostignuta, a u sklopu te splitske serije 0:4 prestignuta u 45. minuti za 20:23. U preostalih petnaestak minuta gosti su održavali dva tri gola prednosti i na koncu odjurili do pobjede pored Kozalčana koji na startu prvenstva još čekaju prve bodove.