Pripreme

Rukometašice Zameta zadovoljne drugim mjestom na turniru nedaleko Milana: Zagrijavanje za start Prve lige

Igor Duvnjak

Drago Žiljak/Foto A. KRIŽANEC

Drago Žiljak/Foto A. KRIŽANEC

Želimo da sve igračice ravnopravno sudjeluju te da Zamet bude tamo gdje mu je i mjesto, kao i da dobrim rezultatima u ranoj fazi prvenstva skuplja bodove i da se tako razvija i dalje - kaže Drago Žiljak



RIJEKA Rukometašice Zameta, povratnice u Prvu ligu, u ritmu treninga i prijateljskih ogleda nastavljaju pripreme za predstojeću sezonu, u što se uklapa nastup na međunarodnom turniru Mario Tacca u Cassana Magnanu nedaleko Milana. Kapetanica Iva Tabar i suigračice osvojile su drugo mjesto zahvaljujući dvjema pobjedama nad Švicarkama iz HSV Argaua Ost i dvama porazima od organizatora, Cassana Magnana.


– Jako smo zadovoljni, odigrali smo četiri utakmice u dva dana u ovom dijelu priprema. U igri su sudjelovale sve igračice, naime, odigrati četiri utakmice u tri dana je dosta naporno, ravnomjerno smo podijelili vrijeme u igri da bi igrale sve igračice na koje se računa. Možemo biti zadovoljni jer se nakon dugo vremena dogodilo da cure stalno budu zajedno, da se još bolje socijaliziraju u grupi te da se igračice koje su došle još više približe ekipi, da budemo prava cijelina. U tome smo i uspjeli – kaže trener Zamećanki Drago Žiljak.


– Imali smo dva poraza od domaće, dosta kvalitetne ekipe, ali smo zato sa Švicarkama pokazali pravo lice, odigrali smo dobre dvije utakmice. Sad nastavljamo dalje izvršavati ono što smo i planirali te vjerujemo da ćemo za tjedan i pol dana, kada počinje prvenstvo, biti na vrhuncu forme i uspješno startati u prvenstvo. Želimo da sve igračice u tome ravnopravno sudjeluju te da Zamet bude tamo gdje mu je i mjesto, kao i da dobrim rezultatima u ranoj fazi prvenstva skuplja bodove i da se tako razvija i dalje.




Riječanke bi trebale igrati još neke prijateljske utakmice, prvu sa susjedama iz Senja.


– Vidjet ćemo što će biti, možda nam ove subote dođe Senia. To će biti generalka za prvenstvo s našim starim sportskim prijateljima iz Senja i time bismo zaključili naš pripremni ciklus.