KUP HRVATSKE RUKOMETAŠICA

Rukometašice Zameta u Kupu dočekuju Podravku, Žiljak: “To je svojevrsna nagrada ovoj generaciji”

Luka Medak

Drago Žiljak

Drago Žiljak

Očekujem da će djevojke igrati dobro i dati sve od sebe te gledam ovo kao svojevrsnu nagradu ovoj generaciji. Bit će to pravi test za naše igračice da vide na čemu su - rekao je Žiljak



RIJEKA Rukometašice Zameta večeras u 20 sati u četvrfinalu Kupa Hrvatske dočekuju Podravka Vegetu. S obzirom na to da je riječ o sudaru jedne drugoligaške ekipe s najtrofejnijim klubom u povijesti hrvatskoga ženskog rukometa, rezultat će za domaće pasti u drugi plan. Trener Zamećanki Drago Žiljak gleda na ovaj susret kao priliku za stjecanje dodatnog iskustva njegovih igračica.


– Protiv ekipe kao što je Podravka iluzorno je očekivati nešto posebno. Očekujem da će djevojke igrati dobro i dati sve od sebe te gledam ovo kao svojevrsnu nagradu ovoj generaciji. Bit će to pravi test za naše igračice da vide na čemu su. Ne dobije se svaki dan prilika igrati protiv Podravke, pogotovo ne u prvenstvu koje nam je bilo protkano raznim problemima, prije svega onim zdravstvenim, od bolesti do ozljeda koje su nas pratile u ovoj sezoni. Nadam se da će se djevojke pokazati u dobrom svjetlu – rekao je Drago Žiljak.


Zamećanke su do četvrtzavršnice stigle preko Murvica, Liburnije i Đurđevca, a trenutačno se nalaze na trećem mjestu Druge HRL Zapad. Podravka Vegeta pak uvjerljivo drži prvo mjesto u Prvoj ligi te je neporažena u 18 utakmica.