Beatrice Edwige

Rukometašicama Francuske neće biti lako u polufinalu: “Bojimo se Hrvatske, one nemaju što izgubiti”

Hina

Beatrice Edwige/Foto REUTERS

Beatrice Edwige/Foto REUTERS

Za nas je teško suočiti se s ovakvom ekipom. Moramo ih nekako zaustaviti, tako su cool i opuštene. Stoga ne bismo trebali napraviti veliku grešku tvrdeći da smo favoriti - kaže pivotkinja FrancuskeHERNING Svjetska i europska prvakinja, osvajačica srebrne olimpijske medalje, Beatrice Edwige (32) šefica je francuske obrane koja će u petak pokušati zaustaviti hrvatske rukometašice na putu do europskog finala.


Francuskinje u Danskoj brane europski naslov iz 2018. godine, a zanimljivo jedina su “preživjela” ekipa iz iste faze natjecanja s posljednjeg EP-a.


“Doista možemo biti ponosni na to, jer su europska prvenstva najteži turniri od svih,” kazala je Edwige u razgovoru za službenu stranicu prvenstva.
Francuska je do polufinala stigla bez poraza upisavši pet pobjeda i remi protiv Rusije. Večeras će s druge strane stajati najugodnije iznenađenje EP-a, reprezentacija Hrvatske.


Zaista se bojimo Hrvatske. Nemaju što izgubiti, više su prijateljice nego samo suigračice. Stvarno su dobre i izlaze iz okvira s tako velikom borbenošću,” naglasila je pivotkinja mađarskog Gyora.


“Za nas je teško suočiti se s ovakvom ekipom. Moramo ih nekako zaustaviti, tako su cool i opuštene. Stoga ne bismo trebali napraviti veliku grešku tvrdeći da smo favoriti, već se izuzetno intenzivno pripremati na putu do finala. Definitivno, bit će to 60 minuta borbe,” dodala je.


Edwige je do sada u dresu francuske reprezentacije osvojila svjetsko (2017) i europsko zlato (2018), olimpijsko srebro (2016), te europsku broncu (2016).


“Ako pobijedimo u petak, sigurno smo osvojile medalju. I da budem iskrena, trenutno me nije briga koju, ako se kući vratim s medaljom. Ne moramo biti favoriti u petak, već pobjednice,” zaključila je Edwige