Put u Francusku

Rukometaši završili kratke pripreme uoči kvalifikacija za OI, slijedi im pakleni vikend

Hina, Portal Novilist.hr

Luka Šebetić/Foto REUTERS

Luka Šebetić/Foto REUTERS

Pokušat ćemo biti jaki u obrani, dobri u tranziciji i strpljivi u napadu. Mislim da ćemo tako ostvariti plasman na Olimpijske igre - rekao je Luka Šebetić



ZAGREB Kratke trodnevne pripreme hrvatske muške rukometne reprezentacije uoči olimpijskih kvalifikacija kojima je domaćin Montpellier su završene, a Hrvatska je spremna za novi izazov koji osigurava odlazak u Tokio na Olimpijske igre.


Novi izbornik Hrvoje Horvat i njegov stručni stožer uspjeli su u kratkom vremenu jedan dio igrača koji su imali brojne susrete posljednjih dana osvježiti, a druge koji su igrali manje, maksimalno pripremiti za ono što ih čeka u Francuskoj.


A raspored igranja u Montpellieru je paklen jer u tri dana reprezentaciju čekaju tri izuzetno teška suparnika – onaj protiv najbolje svjetske reprezentacije svih vremena – domaćina Francuske u petak, Portugala u subotu koji koracima od sedam milja grabi ka velikim ostvarenjima ili nakon svega,a u nedjelju sudar s jednom od najboljih afričkih reprezentacija – Tunisom.




“Puno gledamo videe, taktička priprema je u punom jeku, trener nam prenosi svoje zamisli. Zadovoljan sam kako treniramo. Trener je donio svoje ideje, pokušat ćemo biti jaki u obrani, dobri u tranziciji i strpljivi u napadu. Mislim da ćemo tako ostvariti plasman na Olimpijske igre.


Francuzi su fizički vrlo jaki i slabost je što se možda previše oslanjaju na to. Opasni su u igri jedan na jedan. Portugalci su ekipa koja je možda najviše narasla u posljednjih pet godina i jako lijepo igraju, a Tunis igra malo divlje i mnogo jedan na jedan. Dat ćemo sve od sebe da budemo sretni i mi i navijači”, rekao je desni vanjski hrvatske reprezentacije Luka Šebetić.


Svjetska rukometna federacija dopustila je zbog korone (COVID-19) da svaka reprezentacija može imati na raspolaganju 20 igrača. Njih 16 ili manje moći će se prijavljivati za susrete, a moguće je napraviti pet promjena.


Kao što je poznato, Hrvoje Horvat je na ovim kratkim pripremama imao 21 igrača na raspolaganju. Budući da najveću gužvu ima na vanjskim pozicijama odlučio je zahvaliti se Mateju Hrstiću.


Hrvatska rukometna reprezentacija je dosad pet puta bila na Olimpijskim igrama, a osvojili su zlata u Atlanti i Ateni. Rukometaši u Francusku putuju u četvrtak.