Novi bodovi

Rukometaši Zameta zadovoljni poslije treće uzastopne pobjede: “Počeli smo igrati jedan za drugoga”

Igor Duvnjak

Vanja Šehić/Foto V. KARUZA

Vanja Šehić/Foto V. KARUZA

Poslije triju pobjeda odmah je bolja atmosfera i u klubu i u svlačionici. Igramo kao momčad, to presuđuje - kaže Vanja Šehić



RIJEKA Ljudi se griju kako bolje mogu i znaju u ove dane kada od hladnog vala mrznu prsti, rukometaši Zameta su se pak ogrijali novim premijerligaškim bodovima, ovog puta nadigravši vinkovačku Spačvu. Riječani su istrčali pred praznim tribinama s obzirom na to da se igra bez publike radi koronavirusa, nisu mogli dijeliti zadovoljstvo s navijačima, ali su si dali oduška pobjedničkom pjesmom poslije posljednjeg zvuka sirene.


Zadovoljstvo im je pomutila tek ozljeda pete golgetera utakmice Tina Tomljanovića, senjska nada koja je postigla deset golova, morala je s terena prije kraja, a u klubu se tek nadaju da ozljeda nije teže prirode. Do njegovog izlaska utakmica je već praktički bila riješena, poslije niza izjednačenja Zamećani su se nametnuli i u napadu i u obrani, Liridon Zena, koji je imao 9 obrana i čak uspio postići pogodak te igrači pred njim, stalno su odmicali te su si izborili mirnu završnicu.


– Stalno smo vodili – kaže bek Riječana, snažni Vanja Šehić, koji se uključio u vatromet pogodaka sa svojih šest golova. – Izgleda da smo se u onih prvih petnaest minuta malo tražili i nakon toga smo skupili glave. Podigli smo razinu agresivnosti u obrani.




Gosti su se počeli gubiti u napadu, mi smo iskoristili tih nekoliko njihovih promašenih šuteva. Odigrali smo nekoliko dobrih kontri, zabili smo i odvojili smo se te smo to uspjeli sačuvati do kraja.


Pritom je obrana Zamećana djelovala kao visoka brana, koja je zaustavljala slavonske nalete kako u prvom, tako i u drugom poluvremenu


– Dogovorili smo se da ćemo odigrati obranu kako spada, što bi se reklo da nam ta obrana bude »kako Bog zapovijeda« jer na koncu konaca obrana dobija utakmicu. U toj obrani čak nije ni bitno nešto pojedinačno, važno je spajati jedan drugoga, igrati jedan za drugoga, pomagati i govoriti. To smo i ostvarili, to što smo se dogovorili i prije utakmice i na poluvremenu, kao i još ranije na treningu. Mislim da je to ovog puta i presudilo.


Iza Zamećana je sušno razdoblje s nizom poraza, sada je to nešto sasvim drugačije, guštiraju u pobjedničkom nizu, za sobom imaju već tri uzastopne pobjede.


– Svakako da je osjećaj sada bolji nego nakon onih poraza. Poslije triju pobjeda odmah je bolja atmosfera i u klubu i u svlačionici. To puno znači. Razlog ove serije pobjeda je što smo počeli igrati jedan za drugoga, nismo nastavili solirati. Igramo kao momčad, to presuđuje.


Zamećani neće igrati u subotu sa Sesvetama, utakmica je odgođena radi koronavirusa u redovima Sesvećana. Riječani će imati vremena pripremiti se za nove oglede u sezoni u koju su loše ušli, ali su si sada popravili izglede uoči nastavka prvenstva.


– Neću ništa govoriti o našim željama i nadama do kraja sezone. Idemo utakmicu po utakmicu. Sada su nam misli okrenute k prvom idućem ispitu, želja nam je stići čim dalje.