BLIŽI SE NOVA RUKOMETNA SEZONA

Rukometaši Zameta ušli u drugi tjedan priprema za Premijer ligu, Marijanović: “Znali smo za odlaske i reagirali”

Valentina Prokić

Igor Marijanović /Snimio:Silvano Ježina

Igor Marijanović /Snimio:Silvano Ježina

Mislim da momčad neće biti ništa slabija. Planiramo dovesti još jednog igrača kako bismo pojačali obranu – kaže strateg Zameta



RIJEKA Rukometaši Zameta ušli su u drugi tjedan priprema za predstojeće prvenstvo u Premijer ligi, koje počinje 11. rujna. Trener Igor Marijanović i kondicijski trener Emil Baltić proteklog su tjedna odradili deset treninga s igračima te su zadovoljni stanjem u kojem su došli na početak priprema.


– Sve ide prema planu, atmosfera je pozitivna, baš ništa loše ne mogu reći. Kondicijski trener Baltić jako je zadovoljan jer su dečki spremni i rade jako dobro. Nastavljamo s dvama treninzima dnevno u kolovozu. Siguran sam da fizička sprema neće biti upitna kada sezona počne – rekao je trener rukometaša Zameta Igor Marijanović.


Zamećani će prvu prijateljsku utakmicu igrati 18. kolovoza u Karlovcu s istoimenom momčadi.




Iz kluba svakodnevno stižu vijesti o novim odlascima igrača, posljednji u nizu nakon Stačevića, Ljevara, Šehića i Zareva bili su Liridon Zena i Tin Tomljanović, ali to ne brine trenera Marijanovića jer se to već znalo i reagiralo se navrijeme dovođenjem drugih igrača s kojima se roster zatvorio.


– Svi su ti odlasci nama bili najavljeni ranije i mi smo reagirali navrijeme te doveli nove igrače. Mislim da momčad neće biti ništa slabija. Planiramo dovesti još jednog igrača kako bismo pojačali obranu. Time bismo trebali biti dobro pokriveni na svim pozicijama – kaže strateg riječkog premijerligaša.


U redove Zameta stigli su Gašper Dular, Tomislav Kvastek, Damir Vučko, Antonio Tomaš, Dino Islamović, Mateo Milih, Tino Viskić te posljednji u nizu Marko Pikec, desno krilo iz Crikvenice.


– Neki su sami iskazali želju za odlaskom jer su dobili primamljive ponude, s nekima mi nismo željeli nastaviti suradnju. No imamo jednak broj igrača u sastavu kao što smo imali i prošle sezone. S time da su u prošloj sezoni neki igrači bili ozlijeđeni duže vrijeme tako da smo bili bez njih. Nadamo se da ove sezone neće biti takvih ozljeda te da ćemo biti kompletni jer mislim da u prošloj sezoni nismo gotovo ni u jednom susretu bili baš kompletni – kaže direktor Zameta Vedran Babić.


Promjene u momčadi Zameta

Otišli: Tin Tomljanović, Matija Starčević, Leon Ljevar, Vanja Šehić, Toni Zarev i Liridon Zena.


Došli: Tino Viskić, Gašper Dular, Tomislav Kvastek, Damir Vučko, Antonio Tomaš, Dino Islamović, Mateo Milih, Marko Pikec