Zamećani oprezni

Rukometaši Zameta ugostit će Dubrovnik nakon dviju uzastopnih pobjeda, Riječani “pušu i na hladno”

Igor Duvnjak

POTVRDITI ULOGU FAVORITA - Igor Marijanović/Foto Arhiva NL

POTVRDITI ULOGU FAVORITA - Igor Marijanović/Foto Arhiva NL

Vidi se da svatko može svakoga pobijediti. Jedini istaknuti favorit je Nexe, a u ovim drugim utakmicama sve ovisi o danu, pripremljenosti te motiviranosti ekipe - kaže trener riječkih rukometaša



RIJEKA U Centru Zamet sutra je na rasporedu rukometna inačica »Nedjeljom u dva«, u kojoj rukometaši Zameta od 14 sati, osokoljeni dvjema pobjedama, nastavljaju nadmetanje u Paket24 Premijer ligi domaćom utakmicom protiv Dubrovnika. Pomlađena ekipa trenera Igora Marijanovića ovosezonsko je nadmetanje u Paket24 Premijer ligi počela porazima od Sesveta i Nexea, a onda je okrenula ploču visokom pobjedom nad Moslavinom te potom i slavljem u Varaždinu.


– Nakon dva poraza na startu prvenstva ostvarili smo dvije pobjede – konstatira trener Igor Marijanović. – Bilo je to u susretima s ekipama koje su na vrhu. Pritom su nam pogotovo važna ova dva boda u Varaždinu koja smo osvojili protiv izravnih konkurenata u borbi za treću poziciju. Time smo napravili dobar posao, ali to ništa ne znači ako nećemo nastaviti raditi i boriti se kao u ove prethodne dvije utakmice.


U zametskoj jesenskoj priči dva poraza na startu prvenstva nemaju tako značajan odjek jer su Riječani protiv Sesvećana odigrali itekako izjednačenu i uzbudljivu utakmicu u kojoj su mogli i pobijediti, a put u Našice na gostovanje kod Nexea je praktički bio bez nade jer su domaći rukometaši bili apsolutni favorit. Rezultati u početnim kolima nove prvenstvene sezone najavljuju dosta izjednačeno i uzbudljivo prvenstvo u kojem su momčadi jedna drugoj »do uha«.




– Vidi se da svatko može svakoga pobijediti. Jedini istaknuti favorit je Nexe, a u ovim drugim utakmicama sve ovisi o danu, pripremljenosti te motiviranosti ekipe – dodao je trener riječkih rukometaša.


Zamećani, naravno, misle spremni i motivirani dočekati Dubrovnik u utakmici u koju ulaze u ulozi favorita. Ometa ih, međutim, činjenica što zbog bolesti i ozljeda neće istrčati kompletni, pa će susret propustiti bolesni Tomaš i Ljevar, koji ima problema s ozljedom.


– Utakmica protiv Dubrovnika nam je na papiru najlakša do sada, ali nećemo se voditi time. Pušemo i na hladno. Spremni smo. U glavi nam je samo Dubrovnik, želimo utakmicu odraditi kako treba, a onda ćemo razmišljati o idućim protivnicima. Nitko nije upisao dva boda unaprijed, to je ono što ću tražiti od svojih igrača, da u svaku utakmicu ulaze punom snagom te da svakog suparnika maksimalno respektiraju – zaključio je Igor Marijanović.