rk zamet

Rukometaši Zameta snivaju Ligu za prvaka uoči finiša redovnog dijela Premijer lige

Igor Duvnjak

Nikola Njegovan/Foto: V. KARUZA

Nikola Njegovan/Foto: V. KARUZA

Mlada ekipa Riječana uspješno je grabila bodove te je uoči posljednjih četiriju kola redovnog dijela natjecanja u košu bodovno vrlo izjednačenih momčadi s vrlo realnim izgledima ostvarenja natjecateljskih snova, ulasku u toliko spominjanu Ligu za prvaka



RIJEKA “Ne okreći se sine”, može sebi i svojim igračima poručiti trener rukometaša Zameta Igor Marijanović kao nezaboravni inženjer Novak, junak hrvatskog klasika, istoimenog filma režisera Branka Novaka po scenariju Arsena Diklića.


Zamećani su, naime, obavili ogroman posao, uostalom mnogo veći nego što su im zloguki proroci naviještali, demantirali su ih kao bura koja se našali s prognozerima vremena, tjerajući oblake s Učke. Mlada ekipa Riječana je, predvođena iskusnikom Damirom Vučkom, nekadašnjim svjetskim juniorskim prvakom te bombarderom iz daljine Nikolom Njegovanom, adekvatnim pojačanjima poput pivota Tomislava Kvasteka i lijevog krila Antonija Tomaša, dobrom zamjenom na desnom krilu Markom Pikecom, sve uz dobru pomoć provjerenog golmana Marina Sorića, bez respekta stala pred premijerligaške štrandove i uspješno grabila bodove te je uoči posljednjih četiriju kola redovnog dijela natjecanja u košu bodovno vrlo izjednačenih momčadi s vrlo realnim izgledima ostvarenja natjecateljskih snova, ulasku u toliko spominjanu Ligu za prvaka.


Oprez je, međutim, majka mudrosti, stara je pouka. Riječani su prožeti momčadskim duhom, kao slavni Dumasovi mušketiri igraju »svi za jednoga, jedan za sve«, svjedoči to i detalj s nedavnog pobjedničkog gostovanja u Kutini kada je ozlijeđeni Njegovan zatražio povratak u igru i pružio dobrodošlu pomoć suigračima i prijateljima u osvajanju bodova na teškom gostovanju. Pritom su neustrašivi »motorin«, bek koji »ide na glavu« Marko Mrakovčić i ostali aduti Zameta jednim udarcem ubili dvije muhe, ne samo što su uzeli bodove, nego su na svoju stranu okrenuli međusobni odnos s Moslavinom. Sada se, u subotu, nadaju reprizi tog učinka u svojoj dvorani s Varaždinom 1930, s momčadi koju su na njezinom terenu nadmašili sa čak šest golova razlike. Zamećani ozbiljno prilaze utakmici u kojoj bi punim pogotkom učinili veliki korak k ulasku među tri prvoplasirana u skupini te ulasku u Ligu za prvaka.




Konkurencija je itekako brojna i natiskana, osim neupitnog Nexea na čelu i odavno otpisanog Dubrovnika na začelju svi ostali su »jedan drugom do uha«, šest je pretendenata za preostale dvije ulaznice. Dobro, drugoplasirani Sesvećani se već doimaju promovirani bježeći za tri boda i s povoljnim rasporedom pred sobom. Ostala petorka je natiskana u dva boda, hoda po tankom ledu. Zamet je blizu cilja, položi li test s Varaždincima, jer potom ima barem na papiru lagano dubrovačko gostovanje po kojem dočekuje Bjelovar. Nakon tog kola natjecanje se prekida jer izbornik Hrvoje Horvat počinje okupljati reprezentativce za nastup na Europskom prvenstvu. Zamećani se nadaju toliko obogaćenoj zimnici da će nakon pauze u veljači otići bezbrižni na gostovanje u Trogir kao novi članovi Lige za prvaka. To su sve želje i planovi koji mogu biti ostvareni samo na parketu.