RK ZAMET

Rukometaši Zameta preokretom poraženi u Bjelovaru, prekinut niz od tri pobjede

Igor Duvnjak

Igor Marijanović s igračima

Igor Marijanović s igračima

Zamet je u Bjelovaru prekinuo niz od tri pobjede. Nakon dominacije gostiju u prvom dijelu, u nastavku je popustila njihova obrambena brana, u napadu je špina bila malo više zavrnuta i domaći su preokretom slavili 29:26.RIJEKA Utakmica šestog kola Paket24 Premijer lige rukometaša: Bjelovar – Zamet 29:26 (13:15). Dvorana europskih prvaka. Suci: D. Lončar, Z. Lončar (Varaždin).


BJELOVAR: Prvonožac, Šaravanja, Ćurić 4 Repušić 4, Šehić 4 (2), Hećimović, Živković, Lulić 5, Grgić, Jurjević 5 (2), Dubravac, Milićević 5, Budemac, Vuleta, Kozić 3, Potnar,
ZAMET: Vučko 2 (2), Živković, Ljevar, Njegovan 4, Milih 1, Sorić, Tomaš 8 (3), Viskić, Mrakovčić 4, Devčić 1, Pikec 4, Kvastek 2.
Isključenja: Bjelovar 10, Zamet 14 minuta. Sedmerci: Bjelovar 5 (4), Zamet 7 (5).


Zamet je u Bjelovaru prekinuo niz od tri pobjede. Nakon dominacije gostiju u prvom dijelu, u nastavku je popustila njihova obrambena brana, u napadu je špina bila malo više zavrnuta i domaći su preokretom slavili 29:26.
Zamećani su domaćinima prepustiilio samo početno vodstvo, a nakon toga su do odlaska na odmor preuzeli kormilo, pri čemu su igrači trenera Igora Marijanovića stalno stvarali prednost koju su Bjelovarčanin uzaludno pokušavali anulirati. Billo je to od vodstva Riječana 2:1 do prednosti 15:13, pri čemu je u prvih 30 minuta igre prednost varirala od dva pa do čak pet golova razlike. To je bilo u 19. minuti kada je Marko Pikec pogodio za 11:6. To je dovelo do bjelovarske reakcije, domaća je momčad umanujući štetu počela smanjivati zaostatak, ali nije prišla bliže od dva pogotka razlike. Riječko krilo Antonio Tomaš je obilježio povratak u momčad s dotadašnjih 8 golova uz tek jedan promašaj.


Početkom nastavka je utakmica postala uzbudljiva, Lulić je smanjio na 17:16 u 36. minuti. Zamah domaćina nije prestajao, približavanjem posljednje trećine susreta Kozić je ostvario drugo izjednačenje, 19:19. Nastavilo se u istom tonu do ulaska u ciljnu ravninu. Repušić je tada donio vodstvo domaćina 24:23 u 52. minuti, a Bjelovar je u finišu nanizao seriju 3:0 te je u posljednje tri minute ušao vodstvom 28:25, dostatno za konačnu pobjedu.