Uskoro početak sezone

Rukometaši Zameta odrađuju ljetne pripreme za novu sezonu: “U Crikvenici nas u subotu čeka zanimljiv turnir”

Igor Duvnjak

arhiva NL

arhiva NL

Što se pak priprema tiče, nije lako, u ovoj fazi rada je igračima sve teško, pritom bude i nekih manjih nazovimo ih ozljeda, ali to nije ništa strašno. Sve u biti ide kako smo zamislili - dodaje Matošević



RIJEKA Rukometaši Zameta pod vodstvom trenera Valtera Matoševića bez medijske buke odrađuju ljetne pripreme za novu sezonu u Paket 24 Premijerligi. Prvo okupljanje riječkih rukometaša na stadionu Kantrida zbilo se još 10. kolovoza otkad Zamećani marljivo vježbaju kako bi čim bolje »napunili akumulatore« za dugu sezonsku utrku.


– Nema bombastičnih vijesti, odrađujemo pripreme kako smo ih i zamislili – kaže Valter Matošević. – Zajedno smo četiri tjedna i svi su živi i zdravi. Još uvijek je prisutan rad na fizičkoj pripremi, a uvježbavamo i igru linija kako bismo što spremniji dočekali prvenstvo.


Prvenstvo počinje 26. rujna, a prema riječima šefa struke još je dosta vremena za dobru pripremu.




– Pred nama je turnir u Crikvenici koji se igra ove subote, a nastupaju još domaćin Mornar Crikvenica te gosti Dubrava i Bjelovar. Riječ je o kvalitetnom i zanimljivom turniru. Što se pak priprema tiče, nije lako, u ovoj fazi rada je igračima sve teško, pritom bude i nekih manjih nazovimo ih ozljeda, ali to nije ništa strašno. Sve u biti ide kako smo zamislili – dodaje Matošević.


U ljetnoj pauzi je došlo do promjena u igračkom kadru, bilo je dosta odlazaka i dolazaka igrača od kojih je svakako najzvučnije odjeknuo povratak bivšeg svjetskog prvaka Renata Sulića.


Zamet će u prvom kolu dočekati Goricu o kojoj kormilar Riječana ima vrlo visoko mišljenje.


– Vidjelo se i ljetos kakav je Gorica suparnik. Goričani su odigrali dvije utakmice s Turdom koji je viceprvak Rumunjske. Riječ je odličnoj, iskusnoj ekipi koju je Gorica svladala u Rumunjskoj, no izgubila je kod kuće. Gorica je opet jaka, smatram da je glavni favorit za osvajanje prvog mjesta u Ligi četiri s obzirom da su im se priključili Srna, Klarica i Ćavar iz PPD Zagreba – zaključuje Matošević.