Borba za bodove

Rukometaši Zameta nanizali dvije pobjede nakon lošeg starta, trener zadovoljan: “Ponosan sam na svoje dečke”

Igor Duvnjak

SVE PO PLANU - Igor Marijanović/Foto M. LEVAK

SVE PO PLANU - Igor Marijanović/Foto M. LEVAK

Dečki su odigrali fenomenalno. Treba pritom izdvojiti Vučka i Pikeca s krila koji su praktički zabijali sve. Odlična utakmica, u biti nemam riječi, ponosan sam na njih - kaže Marijanović



RIJEKA Rukometaši Zameta ubacili su mjenjač u pravu brzinu, poslije dva poraza na startu stigle su dvije pobjede, kod kuće itekako uvjerljiv uspjeh s Moslavinom iz Kutine nakon čega su prorešetali mrežu domaćina na gostovanju u Varaždinu.


Domaći Varaždin 1930 djelovao je nemoćno u obrani primivši više od 30 golova, a razigrani Damir Vučko, do kraja autor čak 11 pogodaka te Marko Pikec i ostali igrači trenera Igora Marijanovića su sprinterskim startom već na početku susreta najavili krajnji rasplet ove utrke za premijerligaške bodove.


– Otvorili smo fenomenalno ovu utakmicu, poveli smo 6:0 – kaže Igor Marijanović o teniskom vodstvu svoje momčadi u početnim minutama varaždinskog nadmetanja. – Prvi smo gol primili tek u sedmoj minuti. Obrana nam je pritom bila agresivna, gusta, s puno kontakta. U svemu tome je i golman Sorić obranio par lopti te smo se odvojili. Potom smo praktički cijelu utakmicu držali taj neki naš tempo, nametali smo naš tempo te smo već nakon prvog poluvremena vodili sa sedam golova razlike.




U prvih desetak minuta nastavka smo uspjeli to zadržati. Znali smo naime da posao nije gotov, da ništa nije riješeno i uspjeli smo u našem naumu. Domaćini su se malo približili, prednost se spustila na četiri pogotka razlike, ali u biti naš uspjeh niti u jednom trenutku nije dolazio u pitanje.


Trener je naravno zadovoljan s prezentacijom svojih igrača u Varaždinu, njegovi momci su na terenu u praksu proveli sve ono što je bilo dogovarano.


– Dečki su odigrali fenomenalno. Treba pritom izdvojiti Vučka i Pikeca s krila koji su praktički zabijali sve. Odlična utakmica, u biti nemam riječi, ponosan sam na njih.


Zamet sada vedrije gleda na nastavak prvenstva, u petom će premijerligaškom kolu na svom parketu dočekati goste iz Dubrovnika.


– U ovom idućem kolu nam na Zamet dolaze Dubrovčani. To je momčad koja još nema boda u ovom prvenstvu, ali mi se ne mislimo opustiti, niti upisivati dva boda unaprijed. Ići ćemo za tim da ponovimo našu igru iz ovih prethodnih dvaju kola i naravno da dva željena boda ostanu kod nas u Rijeci – rekao je trener Zamećana.