Viši rang

Rukometaši Senja ulaze u Prvu ligu – jug, naslov su osigurali tri kola uoči kraja sezone

Dorotea Prpić

Bili smo uvjerljivi doslovno u svim utakmicama i sada kada do kraja prvenstva imamo još tri kola za odigrati, a imamo 9 bodova prednosti - kaže predsjednik kluba



SENJ Rukometaši Senja ulaze u Prvu rukometnu ligu – jug , a naslov su osigurali i prije završetka prvenstva. U senjskoj sportskoj dvorani sa lakoćom i rezultatom 44:21 savladali su klub Kaštelir – Labinci, što ih je na tablici seniora 2. HRL zapad, sa ukupno osvojenih 27 bodova i devet bodova prednosti od drugo plasiranog kluba, učinilo nedostižnim neovisno o još predstojećim kolima prvenstva do kraja sezone.


Sirena koja je označila kraj ove utakmice izazvala je veliko oduševljenje vjerne publike koja je ustala i dugim aplauzom nagradila uspjeh rukometaša, a o uspjehu senjskih rukometaša i njihovu povratku u 1. ligu jug razgovarali smo sa predsjednikom RK Senj i nekadašnjim uspješnim rukometašem Nikolom Čupićem.


„Zahvala na potpori svim igračima, trenerima, članovima uprave, svim prijateljima kluba , ali i sponzorima i donatorima koji su prepoznali našu kvalitetu. Ako ćemo se vratiti samo godinu dana unazad bili smo posljednji na tablici i grčevito se borili za opstanak , a sada s jednom godinom odmaka slavimo ulazak u viši rang natjecanja i to nekoliko kola prije završetka prvenstva.




Kroz ovu sezonu vratio nam se Stipetić koji je dvije sezone proveo u Karlovcu, a prije toga je tri sezone igrao za Senj. Dobili smo i pojačanje iz Ogulina Patrika Kaldija, iz pulske Arene nam se pridružio Mihael Kosanović, u drugom dijelu prvenstva pridružio nam se i povratnik Deželjin, a došli su nam i Baldo i Sabo iz redova riječke Kozale. Još u travnju prošle godine vratili smo Matiju Krmpotića, koji je nažalost ozlijeđen cijelu sezonu, i vratara našeg Senjanina Matu Nekića koji je dvije sezone igrao u Gospiću.


Igrali smo snažno i agresivno , ni poraz kod kuće nakon drugog kola protiv ekipe Ogulina, koja je slovila kao najveći konkurent kroz cijelo prvenstvo , nije nas pokolebao. Bili smo uvjerljivi doslovno u svim utakmicama i sada kada do kraja prvenstva imamo još tri kola za odigrati, a imamo 9 bodova prednosti. I to zasluženo i u pogledu igrača i trenera i odnosima unutar kluba i već smo počeli planirati 1.ligu jug za 2024./2025.g.“ o uspjehu senjskih rukometaša kaže Čupić.


Dodaje kako imaju odigrati sezonu do kraja, a pred klubom su i dvije velike sportske rukometne manifestacije.


„To je „ Mali uskok“ koji će se u našoj dvorani održati 25. svibnja. Nakon toga imamo završnicu svih mlađih dobnih uzrasta koji se takmiče u državnim ligama tako da se u klubu i dalje intenzivno radi i nema prostora za veliko veselje niti opuštanje , ali 13. travnja, kada igramo posljednju utakmicu ovog prvenstva na domaćem terenu u predzadnjem kolu protiv Gospića, naslov prvaka ćemo proslaviti i počastiti sve naše vjerne navijače i prijatelje kluba koji nas prate tijekom cijele godine. Zato ih ovom prilikom pozivam na zajedničku proslavu i program tijekom cijelog tog dana u koji ćemo uključiti i naše mlađe dobne kategorije koje će odigrati svoje revijalne utakmice. Raditi ćemo i cijelog ljeta na dodatnom ojačavanju kluba, vidjeti ćemo tko je od igrača spreman vratiti se u Senj kao i na animaciji svih onih koji su spremni svoje rukometno znanje usmjeriti u napredak RK Senj“ navodi predsjednik kluba Čupić.


Ulazak u 1. ligu jug znači i potrebu za većim financijskim sredstvima kluba.


„Skoro duplo nam se povećavaju takse za suce, imamo i veći broj utakmica jer je u 1.Ligi 12 ekipa i igra se 22 kola, puno je putovanja na dužim relacijama, a prvoligaški rang takmičenja zahtjeva da imamo i drugu ekipu u seniorskom natjecanju koja će se takmičiti u 3. ligi zapad. Ali kod svih nas i kod prijatelja kluba vlada entuzijazam, volja i htjenje da osiguramo maksimalne uvjete kako bi RK Senj mogao i dalje napredovati i izbacivati nove klase kvalitetnih igrača koji su poniknuli iz ovog grada.“ kaže Čupić i zahvaljuje na dosadašnjoj potpori klubu.


„Veliko hvala i Gradu Senju i gradonačelniku, i svim strukturama gradske vlasti koje su nas do sada pratile , kao i svim sportskim djelatnicima iz Senja i Ličko-senjske županije koji su nam bili velika podrška i svima onima koji su prepoznali naš projekt .Imamo kvalitetne mlade igrače koji za nekoliko godina mogu igrati u prvoj ligi, a nadam se da ćemo uspjeti vratiti i sve naše Senjane koji trenutno igraju u premijerligaškim klubovima i Europi , jer je RK Senj dostojan njihove kvalitete.“ zaključuje Čupić.