Završne pripreme rukometaša

Jaganjac nakon odgode uzvrata sa Španjolcima: “Bit ćemo odmorniji, misli smo već usmjerili prema Japanu”

Hina

Halil Jaganjac/M. MIJOŠEK

Halil Jaganjac/M. MIJOŠEK

Hrvatski rukometaši će se nastaviti pripremati u Zagrebu do 12. siječnja, kad će otputovati u Egipat i prvu utakmicu odigrati 15. siječnja protiv Japana.



ZAGREB Nakon iznenadne odgode utakmice EHF EURO Cupa sa Španjolskom, hrvatska muška rukometna reprezentacija u Zagrebu se nastavlja pripremati za Svjetsko prvenstvo koje će ugostiti Egipat od 13. do 31. siječnja.


Hrvatski rukometaši nisu u petak ujutro otputovali u Madrid na utakmicu 3. kola EHF EURO kupa sa Španjolskom, jer je zbog snježnog nevremena zatvorena madridska zračna luka Barajas, pa je u dogovoru s Europskom rukometnom federacijom i domaćinom utakmica odgođena.


Umjesto utakmice s europskim prvacima, izabranici Line Červara su ostali u Zagrebu, gdje će biti odrađene završne pripreme tri dana prije odlaska u Afriku. Naša rukometna reprezentacija tako je  promijenila svoj raspored i prilagodila ga novim okolnostima. Igrači su vraćeni u sobe na spavanje, a poslijepodne je planiran trening.




“Utakmica protiv Španjolske bi nam sigurno dobro došla, jer bi nam bila zadnja provjera prije prvenstva. Planirali jesmo, ali nema mjesta za plakanje, otpala je utakmica i sad trebamo izvući maksimum. Teško je naći i kontinuitet u treninzima, a kamo li u utakmicama. Sigurno da ćemo se malo osvježiti. Kad me pitate za zdravstveni karton, toga me uvijek strah. Zasad smo svi zdravi, sitne ozljede su prisutne, ali generalno stanje sa zdravstvenim kartonom je i više nego zadovoljavajuće. Svim dečkima je zaista stalo, tako da bih pohvalio cijelu momčad“, kazao je pomoćnik izbornika Hrvoje Horvat.


O hotelskom životu i treninzima u Kutiji šibica, kao i o atmosferi u reprezentaciji, svoje viđenje dali su reprezentativci David Mandić i Halil Jaganjac.


“Ustali smo se kako je bilo po planu, ali saznali smo da zbog snježne mećave ne možemo sletjeti u Madrid pa smo ostali tu. Sad imamo Japan na koji se trebamo fokusirati. Zbog umora je i bolje da smo ostali u Zagrebu, tako da ćemo večeras odraditi taktički trening i pripremati se za Japan. Igrali smo između sebe, odigrali smo i tu jednu utakmicu sa Španjolskom, ali ne trebamo se dizati u nebesa. Ono najvažnije što nam slijedi je Svjetsko prvenstvo. Mislim da trebamo popraviti gustoću u obrani, to je ono što nas je krasilo dosad, a sve ostalo će doći. Trener uvijek govori da se iz obrane sve pokreće. Imamo dosta obveza, testiranja, čuvamo se, pazimo se, jedva čekamo da poletimo za Egipat“, izjavio je Mandić, dok Halil Jaganjac već razmišlja o prvom protivniku na SP Japanu:


“Odgoda se dogodila iznenada, u zadnji tren smo saznali, ali odmah smo reagirali i izbornik je odredio što dalje. Usmjerit ćemo misli prema prvom protivniku na Svjetskom prvenstvu, prema Japanu. Prva utakmica sa Španjolcima nam je jako koristila, ali sad ćemo biti odmorniji tako da mislim da i ova situacija ima svoje prednosti i mane. Uvijek je lijepo pobijediti, ali ne smijemo se zavaravati. Ono što je pravo i što je bitno dolazi na Svjetskom prvenstvu.”


Hrvatski rukometaši će se nastaviti pripremati u Zagrebu do 12. siječnja, kad će otputovati u Egipat koji je domaćin Svjetskog prvenstva. U prvom dijelu natjecanja Hrvatska se nalazi u skupini s Japanom, Angolom i Katarom, a izabranici Line Červara će prvu utakmicu odigrati u petak, 15. siječnja, od 18 sati protiv Japana.