EP rukometaša

Rukometaši Njemačke i Poljske osigurali plasman u drugi krug EP-a, Island korak do prolaza

Hina

Slavlje njemačkih rukometaša/Foto REUTERS

Slavlje njemačkih rukometaša/Foto REUTERS

Njemačka je porazila Austriju sa 34-29, dok je Poljska bila bolja od Bjelorusije sa 29-20.



KOŠICE Reprezentacije Njemačke i Poljske osigurale su plasman u II. krug Europskog rukometnog prvenstva koje se održava u Mađarskoj i Slovačkoj nakon što su upisale i druge pobjede u skupini D.


Njemačka je porazila Austriju sa 34-29, dok je Poljska bila bolja od Bjelorusije sa 29-20.


Njemačko – austrijski ogled je bio izjednačen 40 minuta, nakon čega je Njemačka pobjegla na +3 (24-21), a potom i na četiri gola viška (30-26) odlučivši tako pitanje pobjednika.




Kod Nijemaca najefikasniji je bio Timo Kastening s devet golova, dok je na drugoj strani devet golova zabio Sebastian Frimmel.


U drugom dvoboju Poljska nije dozvolila iznenađenje i s devet razlike je porazila Bjelorusiju.


U poljskim redovima najefikasniji su bili Przemyslaw Krajewski sa sedam i Michal Daszek sa šest golova, dok je Bjeloruse predvodio Mikita Vailupau s pet pogodaka.


Nakon dva kola Njemačka i Poljska vode sa po četiri boda, a za dva dana će u međusobnom susretu razriješiti tko će biti pobjednik skupine i tko će prenijeti bodove u drugi krug.


Korak do prolaza u drugi krug je Island koji je u dvoboju 2. kola B skupine pobijedio Nizozemsku sa 29-28.


Nizozemska je u prvom kolu priredila iznenađenje porazivši Mađarsku sa 31-28, a a korak do senzacije bila je i protiv Islanda.


Nakon 40 minuta igre Island je imao +5 (22-17), no Nizozemska je uspjela izjednačiti na 26-26. Ipak u samoj završnici Islanđani su došli do dva gola viška (28-26, 29-27) iščupavši bodove.


Islandsku vrstu predvodili su Bjorn Gudjonsson s osam, te Aron Palmarsson sa šest golova. U suparničkim redovima najefikasniji je bio Kay Smits sa 13 golova.


U drugom susretu iz ove skupine Mađarska je pobijedila Portugal sa 31-30, a pobjednički gol za mađarsku vrstu zabio je Dominik Mathe sedam sekundi prije kraja susreta.


Bio je to njegov osmi gol na susretu, Mate Lekai je dodao šest, a Zoltan Szita četiri gola. Kod Portugalaca su najefikasniji bili Miguel Martins Soares, Rui Silva Martins, te Antonio Rodrigues sa po pet golova.


Na ljestvici vodi Island sa četiri boda, Nizozemska i Mađarska imaju po dva boda, a na začelju je Portugal bez bodova.


U zadnjem kolu, 18. siječnja sastaju se Island i Mađarska, te Nizozemska i Portugal.