Prva liga jug

Rukometaši Kozale pripremaju se za novu sezonu, trener zadovoljan sastavom: “Mlada ekipa po mom guštu”

Igor Duvnjak

POJAČANJE - Karlo Devčić/Foto V. KARUZA

POJAČANJE - Karlo Devčić/Foto V. KARUZA

Momčad je mlada, to su dečki koji rade, grizu i žele napredovati. Pritom nam je u prvom planu da imamo jednu mirnu sezonu - kaže trener Kozalčana



RIJEKA Mlada momčad rukometaša Kozale s trenerom Igorom Marijanovićem priprema se za novu sezonu u Prvoj ligi – jug. U ljetnoj pauzi došlo je do igračkih promjena, kao što je to, uostalom, uobičajeno, u kozalskom slučaju dojam je da je sastav kompletiran.


– Došli su nam pivot Gabrijel Rajić i desni vanjski igrač Franko Grbac iz Zameta. Priključio nam se i Lovro Randić iz Trsata te vanjski igrač Karlo Devčić, koji je raskinuo suradnju sa Zametom. Osim toga, aktivirali smo iskusnog vratara Luku Ćaćana koji će nam pomoći svojim obranama, ali i u razvoju naših mladih igrača – kaže Igor Marijanović, svojevremeno dugogodišnji igrač i trener Zameta, koji sada svoje rukometno znanje prenosi mladima na drugom riječkom rukometnom brežuljku.


– Kada je riječ o odlascima, gotovo pa imamo istu postavu kao prošle sezone, otišao nam je tek Petar Lencović koji je upisao fakultet u Zagrebu, prešao je pritom u Rudar iz Ruda.




Kormilar Kozale ne krije da je zadovoljan posadom s kojom raspolaže za plovidbu u novoj sezoni. Poznato je da Kozala ne pati od nekih megalomanskih ambicija, iako uvijek teži što boljem plasmanu.


Minutaža


– Ekipa je po mom guštu. Momčad je mlada, to su dečki koji rade, grizu i žele napredovati. To je automatski i ono čime sam i ja najzadovoljniji. Pritom nam je nekako u prvom planu da imamo jednu mirnu sezonu bez stresova kakvi su, primjerice, bili u prošloj sezoni. Ako nam se ukaže bilo kakva šansa za nekim višim plasmanom, mi ćemo dati sve od sebe da bismo je iskoristili.


U svemu je lijepa kozalska tradicija da se ovdje bruse brojni rukometni talenti dobivajući toliko potrebnu minutažu u igri, a potom ostvaruju zapažene karijere, tako je još od davnih dana Arsena »Otrova« Brnelića, Brace Praprotnika i Darka Dunata, do ere Tina Lučina i Halila Jaganjca, koji su s Kozale poletjeli do reprezentacije. Klub i dalje ide tom stazom, nije slučajno što je u prošloj sezoni s mlađim uzrastima imao najbolje rezultate u Županiji.


– Klub je jako dobro posložen i u mlađim kategorijama, što se vidjelo i na prošlosezonskim rezultatima u Županiji, gdje je Kozala dominantno osvojila većinu prvih mjesta ili druge i treće pozicije. To nam je zalog za budućnost u kojoj očekujemo da će nam u prvi sastav dolaziti igrači iz našega kluba i da nećemo morati više toliko ovisiti o »strancima«. I sada imamo mladu i borbenu ekipu.


Gradski derbi


Nije svako zlo za zlo, kao u vicu o dobroj i lošoj vijesti, ona nepovoljna po riječki rukomet je što je Zamet ispao iz Paket24 Premijer lige, ali je pritom dobra da će se u Rijeci gledati gradski derbi, duel Kozalčana i Zamećana. Ti će susreti svakako izazvati zanimanje ovdašnje sportske javnosti.


– Svima nam je krivo što je ovakva situacija, neću reći u Zametu, nego u Rijeci općenito, uostalom i u našoj Županiji. Vidi se očigledni pad kvalitete i rezultata. Ispadanje Zameta iz Premijer lige je samo šlag na toj neukusnoj torti, pokazatelj je koliko se u Rijeci ulaže u rukomet i koliko se uopće bavi rukometom. Već godinama je bilo za očekivati da će doći do ovoga.


S druge strane, prvi put nakon tolikih desetljeća u službenim utakmicama imamo gradski derbi. Mislim pritom da će biti dobrih utakmica, da će biti borbenosti, da ćemo se jedni i drugi htjeti pokazati na terenu i da se neće samo tako olako nekome prepustiti mjesto. Bit će zanimljivo u svakom slučaju.