Riječki rukometaši

Zamet se pobjedom želi oprostiti od godine: ‘Bacat ćemo se na glavu’

Igor Duvnjak

Idemo na pun pogodak. Moramo krenuti agresivno u obrani i uzvratiti im za poraz u Varaždinu - kaže ljevoruki Patrik Martinović



Rukometaši Zameta večeras u svojoj dvorani odrađuju posljednju epizodu svoje jesenske priče u redovnom dijelu natjecanja Paket 24 Premijer lige, momčadi trenera Valtera Matoševića u goste dolazi jedan od tradicionalnih rivala – Varaždin. Zamećani su kroz prvenstvo ostvarivali promjenjive rezultate, kao da je to bila sportska inačica ovih jesenskih vremenskih prilika. Desni bek, ljevoruki Patrik Martinović i njegovi suigrači doživljavali su rezultatska razvedravanja i naoblačenja u kojima je skoro pa stalno konstanta bila u riječkim pobjedama i gostujućim porazima pri čemu su izuzetak od tog pravila samo jedan gostujući remi s Dubravom i domaća podjela bodova sa Spačvom.


– Može se reći da je to bila naša dobra polusezona – smatra Patrik Martinović, koji je, iako mlad, već nekoliko sezona bitna karika u rukometnom lancu Zamećana. – Istina, u utakmicama iza nas smo imali puno uspona i padova, pogotovo u nekim prošlim utakmicama kada smo već mogli riješiti pitanje ulaska u Ligu za prvaka. No, to je iza nas, mi smo kiksali i moramo se sami izvući iz toga. Nema tu puno filozofije, pred nama je utakmica u kojoj idemo na glavu, na pobjedu. Jednostavno, moramo pobijediti i tako završiti polusezonu kako bismo mogli malo mirniji ići na skorašnje blagdane.


On i suigrači pritom iz utakmice u utakmicu skupljaju itekako potrebno iskustvo, ovakvi im susreti jako puno znače. Iako većina od njih ima nešto premijerligaških sezona iza sebe, riječ je o mladim rukometašima koji tek trebaju sazrijeti.




– I ova sezona nam je u tom smislu pomogla jako puno, svaka utakmica nam mnogo znači. Jako puno iskustva dobija se sa svakom minutom provedenom u igri.


U Zametu se već nekoliko sezona priča o ulasku u Ligu za prvaka, koja Riječanima ostaje tako blizu, ali tako daleko. U ovom prvenstvu su Riječani u buketu bodovno vrlo izjednačenih klubova, u ovom slučaju četvrtoplasirani Varaždin im odmiče za samo jedan jedini bod.


– Liga je ove sezone jako izjednačena te skoro svatko ima šansu ići u Ligu za prvaka. Istina, Gorica se odvojila, no mi smo među tri momčadi s istim brojem bodova, svi se borimo i mislim da će do kraja redovnog dijela natjecanja biti jako zanimljivo. Naravno, nadamo se da ćemo ući u Ligu za prvaka. To bi za nas mlade igrače jako puno značilo. Osim toga, ne bismo mislili o ostanku u ligi, što je najvažnije. U Ligi za prvaka je gušt igrati jer se nadmeće s klubovima kao što su Nexe i PPD Zagreb. Sada je pred nama utakmica s Varaždinom u kojoj moramo ostvariti pobjedu.


Idemo na pun pogodak. Dogovorili smo se o igri, treba im zaustaviti vanjsku liniju. Moramo krenuti agresivno u obrani i uzvratiti im za poraz u Varaždinu.