Slaganje momčadi

Zamet predstavio tri prinove iz Kozale, te povratnika iz Buzeta Damira Vučka

Valentina Prokić

Damir Vučko, Mateo Milih, predsjednik kluba Vedran Devčić, Antonio Tomaš i Dino Islamović

Damir Vučko, Mateo Milih, predsjednik kluba Vedran Devčić, Antonio Tomaš i Dino Islamović

Do početka priprema preostala su još dva tjedna i u Zametu planiraju priključiti još nekoliko novih igrača koji bi trebali pojačati konkurenciju



RIJEKA Rukometašima Zameta priključila su se četvorica novih igrača na koje će trener Igor Marijanović moći računati u predstojećoj sezoni. Riječ je o povratniku u redove Zameta Damiru Vučku te trojcu koji se preselio s Kozale u momčad premijerligaša, Antoniju Tomašu, Dini Islamoviću i Mateu Milihu. Svi oni će 2. kolovoza zajedno s ostatkom momčadi krenuti s pripremama za sezonu koja starta 11. rujna.


– Iznimno mi je drago da sam se vratio u svoj klub u kojemu sam počeo trenirati rukomet s devet godina. Iza mene je odlična sezona i vjerujem da ću svojim iskustvom pomoći u ostvarenju dobrog rezultata u idućoj sezoni – rekao je Damir Vučko, koji je svojevremeno bio i juniorski prvak svijeta, a protekle je tri godine igrao u Buzetu.


Antonio Tomaš bio je drugi strijelac Prve lige prošle sezone. Iako je imao nekoliko ozbiljnih ponuda, na kraju se ipak odlučio za Zamet.




– Drago mi je da dolazim igrati u klub kao što je Zamet. Ispred mene je novi izazov Premijer lige i zaista se nadam da ću opravdati dobiveno povjerenje. Nove suigrače dobro poznajem i veselim se prvom treningu s njima – poručio je Tomaš.


Dino Islamović prošao je Zametovu školu rukometa, a u Kozali je stekao status ponajboljeg razigravača drugog ranga natjecanja.


– Dijete sam Zameta i veselim se povratku u klub, jedva čekam da počnu pripreme i natjecanje. Zahvalio bih Kozali na proteklih pet odličnih sezona, stvarno mi je drago da sam bio u jednoj tako dobroj sredini – rekao je Dino Islamović.


Treći iz Kozaline trojke, Mateo Milih, nakon Matulja, Kozale i Senja, kružni je napadač koji će sljedeći iskorak u karijeri tražiti u jednom premijerligašu.


– Ponosan sam i zaista sretan što sam došao u Zamet. Vjerujem da ću se uspjeti nametnuti treneru Marijanoviću i da ću dati svoj doprinos u novoj sezoni. Ono što mogu obećati jest da ću dati sve od sebe kako bismo svi zajedno postigli što bolji rezultat – odlučan je Mateo Milih.


Predsjednik Zameta Vedran Devčić već je najavio da će se Zamet osloniti na mlade, ali provjerene igrače iz regije koji će zajedno s trenerom Marijanovićem rasti i stjecati iskustvo u novoj sezoni, koja će biti još izazovnija zbog promjene sustava natjecanja.


– Drago mi je vidjeti nove igrače u klubu, od Vučka, koji se svojevremeno itekako dokazao u Zametu, do Islamovića, Tomaša i Miliha, koji su kroz Zamet došli napraviti novi iskorak u svojim karijerama. Igrači su to koji iza sebe imaju dugi niz godina igranja u Prvoj HRL – jug, a Vučko i u Premijer ligi. Tim dolascima ovogodišnji roster još nije zaključen i razmišljamo o još nekim igračima – rekao je Devčić.


Do početka priprema preostala su još dva tjedna i u Zametu planiraju priključiti još nekoliko novih igrača koji bi trebali pojačati konkurenciju, od čega jednog igrača na vanjskoj poziciji i još jednog kružnog napadača.