Druga liga rukometašica

Zamećanke napravile još jedan korak prema povratku u Prvu ligu

Igor Duvnjak

Igor Marjanović, trener Zamećanki/Foto REUTERS

Igor Marjanović, trener Zamećanki/Foto REUTERS



ZAPREŠIĆ Utakmica 15. kola Druge lige rukometašica – zapad: Zaprešić – Zamet 23:30 (12:20). Dvorana u Zaprešiću. Gledatelja 100. Suci: Magić (Trnovec Bartolovečki), Peharda (Koprivnica).


ZAPREŠIĆ: Hercig, Horvat, Krpan, Pucić 2, Vučković 6, Rončević, Tučec, Pasarić 3, Bandero Humljan, Ljubičić 7, Andrijanić, Stanić 5, Budan.


ZAMET: Troskot 3, Polić, Perčić Bahtiri, Blažić 1, Skokandić, Mikolić 6, Tabar 2, Brkljača 3, Krizmanić 3, Toskić, Stanić 7, Sabalić, Visković 5.




Mlada ekipa rukometašica Zameta je i u Zaprešiću nastavila svoj nezaustavljivi ovosezonski pohod drugoligaškim terenima. Liderice drugoligaškog zapada su tako ostvarile i petnaestu ligašku pobjedu, mogu se dičiti maksimalnim učinkom. Katja Mikolić, Maja Visković i suigračice su kontrolirale igru i rezultat u čemu ih nisu omeli ni trenuci povremenog opuštanja. Na koncu su izašle s terena s napunivši mrežu Zaprešićanki, pogotovo u prvom poluvremenu, pobijedile su s uvjerljvih 30:23.


– Počelo je kako smo očekivali, tvrdo, igralo se »gol za gol«, a onda smo u jednom trenutku digli obranu. U tih petnaestak minuta smo praktički od neriješenog rezultata ili zaostatka za gol odmaknuli na osam golova razlike – rekao je trener Zamećanki Igor Marijanović. – Na poluvremenu je bio sličan razmak, a onda smo u nastavak ušli malo uspavano, u prvih deset minuta smo tako zaradili pet isključenja, u jednom trenutku smo bili sa samo tri igračice u polju. Vratili smo domaće u život, bilo je četiri gola razlike, ali uozbiljili smo se i povećali prednost na sedam, osam golova.


Zamećanke su ostvarile željeno, načinivši još jedan korak k povratku u Prvu ligu.


– Opet smo pokazali karakter i sada nam slijedi utakmica s Ivanićem doma, to je prvi susret u kojem moramo ići na pobjedu da bismo zadržali prednost pred Trešnjevkom. (I. D.)


RUDAR – SENIA 46:25


LABIN Utakmica 15. kola: Rudar – Senia 46:25 (25:11). Dvorana »Franko Mileta«. Gledatelja 100. Sutkinje: Kirasić, Stipetić (Ogulin).


RUDAR: Kamenar, Zenković 5, Šajina 7, Franković 2, Šumberac 4, Zahtila 3, Vrkić 10, Belušić. 3, Jelčić 3, Malić 3, Lepinjica 6, Zupičić, Baljak.


SENIA: Zugan 8, Slavković, Jurčić 1, Barbić 2, Cvjetičanin 7, Strukar 7, Kren.


U Labinu nije bila riječ o rukometu, bolest i nerazumijevanje HRS-a sve su bacili u drugi plan. Redove Senije je poharala gripa te je senjski klub tražio odgodu utakmice. U Savez je poslano sedam, osam liječničkih potvrda o bolesti igračica, ali su im sve zamolbe za odgodom odbijen. Gošće su doputovale bez ijedne igračice na klupi, njih dvije, Zugan i Barbić su igrale još neoporavljene, a nastup nije bio preporučljiv. Dovoljno je reći da je primjerice golmanica Nikolina Strukar bila prisiljena zaigrati, bila je na »crti«, čak je uspjela postići sedam golova. Konačnih 46:25 je najmanje bitno, u senjskom klubu se samo pitaju koji su razlozi da su morali zaigrati u Labinu.


Rezultati: Trešnjevka – Karlovac 35:18, Rugvica – Samobor 29:35, Rovinj – Arena 21:25, Ivanić.- Lokomotiva II 27:27.


Poredak: Zamet 30, Trešnjevka 26, Ivanić 23, Rudar 21, samobor 17, Lokomotiva II 14, Zaprešić 13, Karlovac 11, Arena 9, Senia 7, Rugvica 7, Rovinj 2.