Druga liga rukometašica - zapad

Zamećanke bez većih problema dobile susjedski derbi protiv Senkinja

Igor Duvnjak

Susjede kao da su igrale »u rukavicama«, uz 51 postignuti pogodak nije načinjen niti jedan prekršaj za isključenje

ZAMET – SENIA 36:15




RIJEKA Utakmica 8. kola Druge lige rukometašica – zapad: Zamet – Senia 36:15 (21:9). Centar Zamet.


ZAMET: Troskot 5, Perčić Bahtiri 2, Mršić 3, Rončević, Mikolić 1, Tabar, Pleša 6 (1), Milošević 1, Hren, Pleše 4 (1), Toskić, Stanić 2, Sabalić 1, Visković 4, Krivičić 2, Hodžić 5.


SENIA: Dorić 1, Samardžić, Komadina 2, Barbić,a Šolić 2 (1), Biondić, Zugan 3, Margeta 1, Cvjetičanin 3, Katalinić, Jurčić 3, Slavković, Hodak, Kren.




Sedmerci: Zamet 3 (2), Senia 3 (1).


Nikolina Pleša, Stefanie Troskot, Adela Hodžić, Maja Visković  i ostale igračice Zameta su pretvorile rukometni dijalog sa senjskim gošćama iz Senie u monolog koji je praktički trajao od prve do 60. minute. Dok su oko dvorane na Zametu hujali refuli bure, riječke favoritkinje su refulima u napadu kidale gostujuću obranu, pretvorivši igračice u suparničkoj zoni u puke statistice koje su nemoćno pratile kavalkadu raspucanih Riječanki. Paula Dorić je u 5. minuti postigla prvi pogodak za Senkinje, ali to je bilo samo trtenutno umanjivanje štete jer su prethodno Zamećanke otvorile utakmicu brzometnom serijom 5:0. Igračice trenera Zameta Drage Žiljaka su povećavale ionako značajan razmak, Iva Stanić je u 23. minuti pogodila za »plus 10«, 17:7. Golijada je nastavila do poluvremena koje je Zamet dobio čak 21:9. Riječanke su i u drugom poluvremenu nastavile tamo gdje su stale, zasipale su svoje suparnice golovima, na kraju su otišle s terena pobjedom u kojoj je razlika visoka i u košarkaškim razmjerima. Susjede kao da su igrale »u rukavicama«, uz 51 postignuti pogodak nije načinjen niti jedan prekršaj za isključenje.


Poredak: Rudar 14, Trešnjevka 13, Lokomotiva II 12, Zamet 9, Samobor, Liburnija Opatija 7, Ivanić, Karlovac 6, Udarnik 4, Senia, Zaprešić, Arena 2.