Riječki rukometaši

Zamećani počinju pripreme, Matošević će okupiti potpuno redizajniranu momčad

Igor Duvnjak



Iscurilo je dugo vrijeme odmora za rukometaše Zameta, igrači riječkog premijerligaša nakon naprasno prekinutog prvenstva zbog koronavirusa i poslije uistinu duge pauze danas u 18 sati počinju pripreme za novo prvenstvo. Mjesto okupljanja riječke ljubitelje sporta itekako asocira na nogomet, Zamećani »imaju prvi spoj« s trenerom Valterom Matoševićem na stadionu na Kantridi. Riječki rukometaši koristit će tamošnju tartan stazu i sve druge potrebne prateće objekte u obavljanju ovih prvotnih itekako važnih zadaća da bi stekli dobru fizičku pripremljenost. Kasnije će krenuti i rad s loptom, a već se razgovara i o pripremnim utakmicama.


Stigla je tako i informacija da će u Rijeku na prijateljski ogled stići i prvak PPD Zagreb, apsolutni vladar hrvatskog rukometnog neba koji je do sada osvajao brojne titule domaćeg prvaka i pobjednika hrvatskog Kupa, uz to je dva puta bio prvak Europe i niz puta igrao u završnicama među elitnim kontinentalnim klubovima. Njegov su dres nosili brojni istaknuti riječki reprezentativci, poput trenera Matoševića, zvučnog ljetošnjeg pojačanja i povratnika u klub Renata Sulića, Alvara Načinovića, Mirze Džombe, Ivana Stevanovića, Valnera Frankovića, a sada je među »zagrebaše« došao riječki reprezentativac i izdanak kozalske škole Vlado Matanović.


Zamet će nastupiti i u Crikvenici na turniru koji već tradicionalno organizira tamošnji prvoligaš Mornar Crikvenica s kojim riječki klub ima odlične odnose. Jasno da je namjera odigrati još pripremnih susreta, koje, međutim, još treba dogovoriti.




Trener Matošević će kroz pripreme provesti redizajniranu momčad, obnovljeni sastav u odnosu na onaj koji je igrao prošle sezone i očito ga očekuje puno posla na stvaranju igre s dosta novih igrača.


Iz Zameta su ostišla dvojica igrača koji mnogo obećavaju, pivot Veron Načinović u Celje i ljevoruki desni bek Patrik Martinović u ljubljanski Slovan, dok je desno krilo Sandro Samardžić otišao u Finsku. Riječani su osim trofejnog pivota Renata Sulića doveli i tri perspektivna igrača koja se još moraju dokazati, bekovsku braću Fabijana i Leona Ljevara te Matiju Cara iz Mornar Crikvenice.