Novi početak

Zamećani počeli s pripremama na tartanu Kantride, Renato Sulić se priključuje za sedam dana

Igor Duvnjak

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Meni je početna stvar i ove i prošle sezone i uopće od kada sam u trenerskim vodama - obrana. Od nje polazi sve. Bit svega je obraniti se, a gol će se uvijek zabiti - kaže trener Zamećana



Kupači su nakon poslijepodnevne sieste nakrcali plažu na Kantridi, bilo je pravo umijeće naći mjesto za parkiranje. Na tartanu legendarnog riječkog stadiona na kojem se slavni osamstometraš Luciano Sušanj 1974. godine pripremao pokoriti Europu, jučer su s pripremama započeli rukometaši Zameta.


Po dogovoru zvučno pojačanje Renato Sulić se priključuje za sedam dana, za sada radi individualno. Igračima (17 seniora i 6 kadeta) obratili su se predsjednik Vedran Devčić, direktor Vedran Babić, trener Valter Matošević i trener za fizičku pripremu Sandro Gulja nakon čega se krenulo na odrađivanje prvog u nizu treninga do prvenstva.


– Krenuli smo. Kako stvari stoje, prvenstvo započinje 26. rujna, što znači da imamo dosta vremena za dobre pripreme – kaže Valter Matošević. – Bit će tu dosta rada, itekako naporno, ali bit će i pauzi za kratke odmore. S obzirom na to da nam je dvorana zauzeta do 17. kolovoza u poslijepodnevnim terminima, Rijeka sport nam je izašao ususret i dobili smo termine na Kantridi.




To je u ovoj fazi najbitnije, sada kada je naglasak na bazičnim pripremama. Koristit ćemo stadion i kastavsku šumu, a u jutarnjim terminima ćemo biti u teretani i na terenu dvorane na Zametu. Između ostalog, bit će i nadmetanja, igrat ćemo prijateljske utakmice. Među tim utakmicama svakako je najinteresantnija ona s PPD Zagrebom, koji nam stiže u goste u Rijeku. Sve je skoro pa sasvim dogovoreno oko tog susreta, čekam još sasvim preciznu definiciju termina, gotovo sigurno igrat će se 24. ili 25. ovog mjeseca. To će za nas biti dobra, a za publiku atraktivna utakmica.


Dobar posao


Bivši boćarski majstor Sandro Gulja, specijalist za fizičku pripremu, prvo je izmjerio tjelesnu temperaturu igračima, a onda ih pozvao na vježbanje.


– Sandro je i prošle godine dobro odradio posao, to se najbolje vidi po tome koliko smo imali ozlijeđenih igrača. Vjerujem da ćemo i ove godine biti na toj razini, da će nas ozljede zaobići i da ćemo spremni dočekati prvenstvo.


U Zametu je bilo dosta prometno s nizom odlazaka i dolazaka igrača. Otišli su tako i Veron Načinović i Patrik Martinović. U rubrici dolazaka zvučno je odjeknuo povratak u Rijeku Renata Sulića, trofejnog reprezentativnog pivota, koji će nakon niza godina opet odjednuti dres Zameta. Matošević i Sulić su nekada bili suigrači u reprezentaciji prilikom osvajanja svjetskog zlata 2003. godine u Portugalu, sada su opet zajedno nakon toliko godina.


Isti ciljevi


– Imamo opet dosta novih igrača, ali imamo kostur, a prije svega smatram da treba napomenuti također da je došao Renato Sulić i to je jedna naša nova dimenzija, pogotovo u fazi obrane. Sada će također svi naši igrači moći vidjeti što znači biti profesionalac te što znači biti privržen rukometu. To će na neki način meni olakšati puno stvari. Imamo dosta promjena, no to je neminovno, to je sport, bit će uvijek tako. U ovoj cjelokupnoj situaciji u Hrvatskoj neminovno je da igrači odlaze, nažalost, otišli su nam naši klinci, ali smo se na neki način i pojačali, a gro ekipe je ostao isti, ciljevi su isti. Ostaje nam raditi i moliti Boga da svi budu zdravi i rezeltat neće izostati. Što se igre tiče, meni je početna stvar i ove i prošle sezone i uopće od kada sam u trenerskim vodama – obrana. Od nje polazi sve. Bit svega je obraniti se, a gol će se uvijek zabiti. Ciljevi? Unatrag nekoliko godina za Ligu za prvaka je uvijek nedostajao bod ili dva, prošle sezone jedan gol. Postignemo li ove sezone taj gol više, onda smo u Ligi za prvaka, što mislim i da ćemo ostvariti.


Koler: Sulić će nas podići


Mladi pivot Zameta Jan Koler je na crti dobio idealnu pomoć, igrača svjetskog glasa Renata Sulića.


– Nadam se da će nas Renato Sulić podići sa svojim iskustvom i da će nam biti podrška. Za njega imam samo lijepe riječi, nadam se da će nam puno pomoći u sezoni.