Teška situacija

Zamećani nakon 14 uzastopnih poraza protiv Moslavine kreću u Ligi za ostanak: “Posljednji vlak za spas”

Igor Duvnjak

Mateo Hrvatin/Foto V. KARUZA

Mateo Hrvatin/Foto V. KARUZA

Nadam se da ćemo uz jedan pravi angažman i pravilno uloženu energiju osvojiti napokon ta dva boda i doći do te pobjede koju stvarno predugo čekamo - rekao je trener Hrvatin



RIJEKA  Rukometaši Zameta su u matnoj poziciji uoči današnjeg početka Lige za ostanak, koju danas otvaraju doma protiv Moslavine poslije svih 14 poraza u grupnoj fazi prvenstva. U Ligi za ostanak je deset ekipa, igra se dvokružno, sastaju se klubovi koji nisu bili zajedno u skupini u redovnom tijeku prvenstva. Riječani tako osim s klubom iz Kutine igraju još s KTC-om, Trogirom, Osijekom i Bjelovarom. Zamećani su okončali dugu natjecateljsku pauzu nastojeći se što bolje pripremiti ne bi li nekako našli izlaz iz situacije u koju su se doveli dugom serijom poraza.


– Poslije onog neslavnog prvog dijela sezone smo se prvo svi skupa dobro odmorili. U tom smo se razdoblju sporazumno razišli s Njegovanom, Deželjinom, Ljevarom i Milihom. Opredijelili smo se za mlade snage, na tu našu mladost – kaže trener Zameta Mateo Hrvatin, čija ekipa nakon dugog vremena, nakon 17. prosinca, sada ponovo igra ligašku utakmicu. – U stožer nam se vratio Emil Baltić, stručnjak za fizičku pripremu. Prošli smo dobre pripreme, trenirali smo i ujutro i poslijepodne. Dečke mogu uistinu pohvaliti da su odradili te pripreme kako treba. Nažalost, ima zdravstvenih problema, konkretno Vučko vuče ozljedu, te još nije počeo trenirati, a opet nam se ozlijedio Devčić. Da bude gore, na treningu pred utakmicu palac je ozlijedio bek Dino Islamović i neće nastupiti.


Kada je riječ o ligaškim mogućnostima Zameta, teško da bi se netko išao kladiti na njihove izglede za produženje statusa premijerligaša u ovoj Ligi za ostanak, u koju riječka momčad ulazi s posljednjeg mjesta. S obzirom na to da »nada umire posljednja«, trener poručuje da se njegova momčad nada boljim danima i konačno ostvarenju boljih rezultata nakon onako nezapamćeno »sumorne jeseni«.




– Osnovni nam je cilj da se »potučemo« za taj ostanak već od ove prve utakmice. U svemu ovome smo se opredijelili na taj dugoročniji put, razmišlja se o mladim igračima. Imamo otprilike neku vrstu nove ekipe, nove dečke, ali za svaku se utakmicu spremamo da idemo pobijediti. Naravno da se ne predajemo te ako nam se ukaže prilika, pokušat ćemo je iskoristiti, dohvatiti to osmo mjesto koje omogućuje igranje u kvalifikacijama za ostanak u Premijerligi. Jasno da ćemo napraviti sve da ostvarimo te želje.


Moslavina, jedan od tradicionalnih rivala Riječana, stiže na Zamet kao pretposljednja momčad. Dijeli ih pet bodova, koje u Ligu unosi momčad iz Kutine.


– Mi smo dobro trenirali, dobro smo odradili pripreme i spremni dočekujemo Moslavinu. Nadam se da ćemo uz jedan pravi angažman i pravilno uloženu energiju osvojiti napokon ta dva boda i doći do te pobjede koju stvarno predugo čekamo.


Utakmica na Zametu počinje u 18 sati.