Marin Sorić

Vratar rukometaša Zameta uoči gostovanja u Kutini: “Pobjeda nam nosi velike stvari”

Igor Duvnjak

Marin Sorić/Foto V. KARUZA

Marin Sorić/Foto V. KARUZA

Moramo se dobro pripremiti i dobro ući u taj susret jer nam je to jedna od utakmica sezone - tvrdi vratar Riječana



RIJEKA Rukometni premijerligaši ulaze u ciljnu ravninu, u skupini B iz zavoja odvojeni su vodeći Nexe, najveći favorit, te prvi pratitelj Sesvete, kao i fenjeraš Dubrovnik bez ijednog boda te pretposljednji Trogir. Ostali, praktički pola lige, natiskani su u nekoliko bodova, u toj velikoj skupini je i Zamet te njegov večerašnji domaćin u Kutini – Moslavina. U prošla dva kola Riječani su bacali ješku krupnoj lovini koja se nije uhvatila, prvo Sesvete u gostima, a onda Nexe u Rijeci. U drugom susretu mlada riječka momčad je pružila iznenađujuće žilav otpor favoritu, držala ga je u šahu do samoga finiša. Igrači trenera Zameta Igora Marijanovića su u konkurenciji za Ligu za prvaka, u klubu su zadovoljni dosadašnjim igrama i rezultatima.


– Utakmica koju smo odigrali s Nexeom nam je bila najlakša s obzirom na jačinu suparnika – kaže iskusni golman Zameta Marin Sorić. – Nismo imali što izgubiti. Dugo smo se i dobro držali, skoro smo imali i izjednačen rezultat u 45. minuti. Cijela ova sezona nam daje ohrabrenje za finiš jer mislim da stvarno dobro igramo. Sada nam dolaze najteže utakmice.


Uvertira za njih je bio Kup susret s Kozalom s kojom su Sorić i ostali bivši Kozalčani ostvarili vrlo uvjerljivu pobjedu.




– Utakmica nam je dobro došla da se rastrčimo i da zaigraju ovi mlađi igrači, zabiju koji gol i steknu samopouzdanje. Sada se okrećemo najvažnijim stvarima.


Jedna od tih bitnih stvari za Zamećane je nastup u Kutini. Zamet je doma pobijedio Moslavinu sa čak 14 golova razlike, gosti su djelovali blijedo i nemoćno. Sad nakon devet kola imaju dva boda više od Zameta.


– Moslavina je izrazito domaćinska ekipa. Doma smo ih uvjerljivo dobili, ali mislim da u Kutini neće to biti ta slika sa Zameta jer oni su kod kuće dobili Sesvete te većinu utakmica. Moramo se dobro pripremiti i dobro ući u taj susret jer nam je to jedna od utakmica sezone. Pobjeda nam nosi jako velike stvari. Što se šansi tiče, mislim da smo jači od njih i idemo tamo na pobjedu.


Utakmica počinje u 18.30 sati.