Marin Sorić

Vratar rukometaša Zameta nakon pobjede na otvaranju Lige za ostanak: “Ulog nam je za ovu utakmicu bio važan”

Igor Duvnjak

Marin Sorić/M. GRACIN

Marin Sorić/M. GRACIN

Budemo li i dalje ovakvi, svi za jednoga jedan za sve, onda smo jedino prava ekipa. Budemo li takvi s Umagom, uzet ćemo ta dva boda. Tako ćemo se postaviti - kaže Sorić



RIJEKA Rukometaši Zameta su u Karlovcu bili jači od problema, ozljeda, bolesti i izostanaka te je momčad trenera Igora Marijanovića na pravi način zakoračila u nezahvalno nadmetanje Lige za ostanak. Riječki gosti su se nametnuli tradicionalnom rivalu od samog početka, uglavnom su bili u prednosti i na koncu su čvrstom obranom sve materijalizirali vrijednom pobjedom.


– S gola sam vidio jednu borbenu utakmicu, a pritom je bilo grešaka i na jednoj i na drugoj strani – kazao je dobro raspoloženi iskusni golman Zamećana Marin Sorić, koji se u ovoj pobjedi uspio i upisati u strijelce. On i igrači gostiju ispred njega su u svemu budno čuvali prilaze mreži. Primili su 25 golova, što se u modernom rukometu može smatrati dobrim obrambenim učinkom. – Mi smo se itekako borili. Imali smo i nekih dodatnih motiva s obzirom na to da nije bilo Mrakovčića. Našem je »Mraku«, naime, preminula nona, bio je na posljednjem ispraćaju. Igrali smo svi skupa i za njega. Presudilo je pritom što smo mi u ključnim trenucima zabili neke zicere, a na drugoj strani su ih oni promašili. Iz svega je ispala ova bitna pobjeda u Ligi za ostanak.


Zamećani su u Karlovcu dobro odgovorili na psihološki pritisak, opterećenje važnošću utakmice na startu ove lige. Na koncu su jednim udarcem ubili dvije muhe, uhvatili su važne bodove, a izravnom konkurentu su odmakli na četiri boda.




– Ulog nam je za ovu utakmicu bio važan. Bilo nam je bitno ući u ovu Ligu za ostanak pozitivno nakon nekoliko lošijih rezultata, ali »skupili smo glave«. Dobro smo odigrali obranu, primili smo 25 golova. Uz to smo nekako pametnije odigrali u napadu. To ništa ne znači ako ne nastavimo u istom ili bar u sličnom ritmu. Doma moramo pobjeđivati te vani biti čim uspješniji kako bismo se što prije doveli u situaciju da ostanemo u ligi, a tako bi i mlađi igrači dobili priliku zaigrati.


U idućem kolu Zamećani u ovoj Ligi za ostanak, u kojoj je još devet kola, u derbiju susjeda dočekuju Umag.


– Dolazi nam Umag koji je malo iznenađujuće izgubio doma od Moslavine sa čak 13 golova razlike. Oni su također dosta kratki s igračima, slaba im je rotacija, a mi moramo ići na pobjedu i tako ćemo se i postaviti i uzeti ta dva boda. Mi nećemo brinuti njihove brige, imamo dosta svojih. Budemo li i dalje ovakvi, svi zajedno, svi za jednoga jedan za sve, onda smo jedino prava ekipa. Budemo li takvi s Umagom, uzet ćemo ta dva boda. Tako ćemo se postaviti.