Riječki rukometni srebrnjak

VLADO MATANOVIĆ: Opet smo bili kratki za gol ili dva, sve je odlučivala možda jedna-jedina lopta

Igor Duvnjak

Vlado Matanović i suigrači/Foto REUTERS

Vlado Matanović i suigrači/Foto REUTERS

Na samo ovo natjecanje smo ušli kao sedmi nositelji te se stoga od nas nije očekivalo toliko, nije se pretpostavljalo da na kraju možemo napraviti toliko puno. Uglavnom, nije se očekivalo toliko od nas te mislim da je ovo lijepi i veliki uspjeh - kaže igrač ponikao u Kozali



RIJEKA  Europsko prvenstvo rukometaša je iza nas ali trebati će još vremena da se slegnu snažno uzburkane emocije među hrvatskim igračima i navijačima nakon napornog natjecanja na kojem su Riječanin Vlado Matanović i ostali izabranici izbornika Lina Červara osvojili srebrnu medalju nakon što ih je u finalu nadmašila Španjolska. U Hrvatskoj je kao i uoči svakog velikog natjecanja bilo dosta špekuliranja oko izgleda kapetana Domagoja Duvnjaka i ostalih hrvatskih aduta, sve u rasponu od optimizma do skepse uz saznanje da se Hrvatska može nositi sa svakim od konkurenata, ali i činjenicu da je najveća europska, u biti najveća svjetska konkurencija, vrlo kvalitetna te da je put do vrha vrlo uzak. Hrvatski igrači su bili na visini zadatka i kroz taj uski prolaz su se probili do finala vrativši se doma sa srebrnom medaljom. Da im je to netko ponudio uoči EURO-a, svakako bi to prihvatili objeručke.


– Mislim da je iza nas jako uspješno prvenstvo – iznosi svoj dojam Vlado Matanović, desno krilo koji je u svijet rukometa ušao u svojoj Kozali, a sada je igrač slovenskog Gorenja Velenja. Ljevoruki igrač koji je kao i njegovi suigrači zadovoljan ostvarenim na ovoj smotri najkvalitetnijeg kontinentalnog rukometa. – Na samo ovo natjecanje smo ušli kao sedmi nositelji te se stoga od nas nije očekivalo toliko, nije se pretpostavljalo da na kraju možemo napraviti toliko puno. Uglavnom, nije se očekivalo toliko od nas te mislim da je ovo lijepi i veliki uspjeh.


Hrvatska je izazvala buru oduševljenja među navijačima kada je u dramatičnom polufinalu začinjenom sa četiri produžetka svladala papirnatog favorita Norvešku, a u finalu ipak nije uspjela načiniti i onaj posljednji, odlučujući korak koji bi je doveo na europski tron na kojemu još nikada nije bila u svojoj povijesti. Nakon prve noći nakon finala usprskos žalu zbog poraza od Španjolske Vlado je zadovoljan s onim što je Hrvatska ostvarila na EURO-u.




– Nažalost, opet smo bili kratki za taj jedan gol ili dva. Sve je odlučivala možda jedna-jedina lopta. Nažalost, ovog puta u finalu sreća nije otišla na našu stranu. Unatoč tom porazu svakako mislim da je iza nas dosta uspješno prvenstvo.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU