Prva liga rukometaša - jug

VIDEO Igor Marijanović pobjedom debitirao na klupi rukometaša Kozale, osvojeni važni bodovi u borbi za ostanak

Igor Duvnjak

Igor Marijanović/Foto Facebook RK Kozala

Igor Marijanović/Foto Facebook RK Kozala

Još je pet kola do kraja, a mi smo još uvijek u toj opasnoj zoni, četiri boda od Opuzena koji je pretposljednji, prvi do nas na mjestu s kojeg se ispada iz lige - rekao je Marijanović

KOZALA   – OPUZEN 33:22




RIJEKA Utakmica 17. kola Prve lige rukometaša Kozala – Opuzen 33:22 (16:10). Dvorana »Dinko Lukarić«. Gledatelja 300.


KOZALA: Baldo 2, Maričić, Deželjin 3, Balas, Lencović 8, Devčić, Šunjić 3 (1), Sabo 9 (3), Smokrović 1, Mihelić 4,Hrvatin, Đurić, Mrakovčić, Perić 1, Sančanin 2, Vučković.


OPUZEN: Brečić 1, Koncul, Jelavizh 5 (2), Bošković 8(1), Jerković 1, Crnčević, Ujdur, Cvitković, Marković 1, Marević 6, Deak.




Isključenja: Kozala 4, Opuzen 6 minuta. Sedmerci: Kozala 5 (4), Opuzen 6 (3).


Mlada momčad Kozale pod vodstvom novog trenera Igora Marijanovića pred svojim je brojnim simpatizerima pobjedničkim plesom i pjesmom slavila bodove. Riječani su od početnih minuta dali do znanja tko je gazda na kozalskom parketu, ukazujući kako su u odnosu na Opuzen jednostavno jedna druga dimenzija. Čvrstom obranom kao ježevim klupkom i brzim odlascima u napad, okončavanim često efektnim golovima, sve su više odmicali oduzimajući dah gostima. Brojke na semaforu su pritom govorile same za sebe, sredinom poluvremena domaći su vodili 9:4, otišli su na odmor sa 16:1. U 36. minuti je već 21:12, sredinom nastavka Lencović je povisio na 28:16.


– Najbitnije je da smo nakon ta četiri poraza dobro otvorili utakmicu, igrajući po dogovoru te da smo se već na početku lagano odvojili na tih pet razlike i kontrolirali sve do kraja. Zasluženo i uvjerljivo osvojili smo dva bitna boda – kaže Igor Marijanović.


Trener se u svemu drži pouke kako »jedna lastavica ne čini proljeće«, oprezan je očekujući nastavak prvenstva.


– Još je pet kola do kraja, a mi smo još uvijek u toj opasnoj zoni, četiri boda od Opuzena koji je pretposljednji, prvi do nas na mjestu s kojeg se ispada iz lige. Cilj nam je što prije osigurati ostanak.


Poredak: Karlovac 32, Buzet 24, Ardiaei, Umag 19, Zadar 1954 17, Hrvatski dragovoljac, Kozala, Arena Pula 14,BM 07 12, Opuzen 10, Rudar Adria Oil 8.