Rukometna Liga prvaka

Veron Načinović postigao jedan pogodak u domaćem porazu Montpelliera od Kielcea u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka

Hina

Veron Načinović/Foto S. DRECHSLER

Veron Načinović/Foto S. DRECHSLER

Alex Dušebaajev je predvodio poljski sastav sa sedam golova, Marin Šego je sakupio 14 obrana na vratima francuskog sastava



ZAGREB  Rukometaši Telekom Veszprema i Vive Kielcea ostvarili su pobjede u prvim susretima četvrtfinala Lige prvaka.


Telekom Veszprem je pobijedio Aalborg sa 36-29, dok je Vive Kielce na gostovanju porazilo Montpellier sa 31-28.


Nakon izjednačenog prvog dijela koja je završilo s golom prednosti za Veszprem, mađarski sastav je u drugom dijelu odigrao daleko bolje i taj dio igre dobio sa 19-13 za konačnih + 7.




Yahia Fathy Omar je predvodio Veszprem sa šest golova, dok su Andreas Nilsson i Kentin Mahe zabili po pet pogodaka. Naš Manuel Štrlek je zabio četiri gola. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Buster Juul sa šest, te Lukas Sandell i Kristian Bjornsen s pet pogodaka. Uzvratni susret je 18. svibnja u Aalborgu.


U drugom susretu večeri Vive Kielce je na gostovanju porazilo Montpellier sa 31-28.


Alex Dušebajev je predvodio poljski sastav sa sedam golova, dok je Artsen Karalek zabio pet pogodaka. Hrvatski reprezentativac Igor Karačić postigao je dva gola za pobjedničku ekipu. Kod Montpelliera najefikasniji su bili Hugo Descat s pet i Karl Wallinius sa četiri gola. Veron Načinović je postigao jedan pogodak, a Marin Šego je sakupio 14 obrana. Uzvrat je 18. svibnja u Kielceu.


U srijedu su Paris Saint-Germain i THW Kiel odigrali 30-30, a za njemački sastav je dva gola zbio Domagoj Duvnjak. U drugom susretu Barcelona je na gostovanju pobijedila Flensburg-Handewitt sa 33-29. Luka Cindrić je za Barcu zabio dva gola.


Uzvratni susreti su iduće srijede i četvrtka, a Final Four je 18. i 19. lipnja u Kolnu.