Kakvo ludilo

Veron Načinović ne može nastupiti na EP-u u rukometu iako ima Covid potvrdu, prebolio je koronu i primio prvu dozu!

Portal Novi list

Veron Načinović/Foto S. DRECHSLER

Veron Načinović/Foto S. DRECHSLER

EHF inzistira na tome da svaki igrač dobije dvije doze, a riječki kružni napadač ne smije primiti drugu dozu prije 13. siječnja kada počinje EP



RIJEKA Veron Načinović ne može nastupiti na predstojećem EP-u u rukometu! Riječki kružni napadač, inače prvotimac Montpelliera, ne uklapa se u radikalni COVID protokol EHF-a sukladno kojem u zapisnik utakmice na EP-u može samo igrač koji je cijepljen s obje doze. Načinović posjeduje EU Covid putovnicu jer je prebolio koronavirus, a primio je prvu dozu cijepiva. Drugu prema liječničkoj preporuci ne smije primiti prije 13. siječnja kada počinje EP pa je izbornik Horvat, ne želeći riskirati eventualne nuspojave, bio prisiljen lišiti se njegovih usluga.


Probleme s EHF-ovim pravilima imaju još neki reprezentativci. Ivan Martinović je u sličnoj poziciji kao i Načinović, ali je ranije primio prvu dozu pa će stići do početka prvenstva obaviti i drugo cijepljenje. Ivan Pešić će pak morati primiti čak četiri doze cjepiva kako bi mogao braniti za Stuttgart u Budesligi. Senjski vratar se već cijepio s ruskim Sputnjikom, ali u EU ne priznaju to cjepivo.