Očekivana smjena

Upravni odbor HRS-a se zahvalio Hrvoju Horvatu i stožeru, Červar predložio novog izbornika pa ostao bez funkcije koordinatora

Hina

Lino Červar, Hrvoje Horvat i Ivano Balić/Foto PIXSELL

Lino Červar, Hrvoje Horvat i Ivano Balić/Foto PIXSELL

Goran Perkovac postao je novi izbornik



ZAGREB Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) na sjednici održanoj u srijedu za novoga je izbornika muške seniorske reprezentacije imenovao Gorana Perkovca (60).


UO HRS-a ocijenio je kako devetim mjestom na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj 2023. nije ispunjen zadani cilj, a to je bilo četvrtfinale i osiguravanje olimpijskih kvalifikacija.


Stoga je dužnosti razriješen dosadašnji izbornik Hrvoje Horvat, a na njegovo mjesto imenovan kapetan zlatne olimpijske reprezentacije iz Atlante 1996. Goran Perkovac. Tijekom dosadašnje trenerske karijere Perkovac je bio izbornik Grčke i Švicarske, dok je većinu klupske karijere, kako igračke tako i trenerske, proveo u Švicarskoj.




UO je izabrao tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza. Oni su Boris Mesarić koji će biti zadužen za suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom i drugim sportskim institucijama u Republici Hrvatskoj, Krešimir Renzo Prosoli zadužen za marketing, te Zoran Gobac koji će biti zadužen za muški rukomet.


Također, ukinuta je funkcija koordinatora struke pa ja samim time i Lino Červar razriješen te dužnosti.


“Najvažnija odluka je da je konstituiran novi Upravni odbor. Izabrana su tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza, zatim su u sljedećim točkama dnevnog reda bile rješavane neke stvari vezane za rad Saveza na dnevnoj bazi. Nakon toga, gospodin Lino Červar je kao koordinator za muški rukomet podnio izvješće za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj te je stavio prijedlog da se razriješi postojeći Stručni stožer muške seniorske reprezentacije što je prihvaćeno, a jednoglasno nije prihvaćeno izvješće gospodina Červara. Po prijedlogu gospodina Červara za novog izbornika da to bude Goran Perkovac, on je jednoglasno prihvaćen”, rekao je predsjednik HRS-a, Tomislav Grahovac.