Igor Marijanović

Trener rukometaša Zameta trlja ruke nakon gostujućeg remija s Dubravom: “Ovo je bod kao kuća!”

Igor Duvnjak

Igor Marijanović/S. DRECHSLER

Igor Marijanović/S. DRECHSLER

Uz sve ove probleme koje smo imali tijekom tjedna, nismo uopće znali s kim ćemo istrčati na teren i koliko će nas biti. I ovakvi smo odradili fenomenalan posao - rekao je trener riječkih rukometaša



RIJEKA Rukometaši Zameta nastavljaju uspješan niz na startu Lige za ostanak, u što se uklapa i gostujući remi s Dubravom. Utakmica je obilovala preokretima, uz to je nadmetanje protkano i s čak petnaest izjednačenja. Goste su mučili problemi oko sastava, momčad je bila napadnuta virozom, ali nije pokleknula pod teškoćama.


– Imali smo osam bolesnih igrača s povišenom temperaturom od 38 do 40 stupnjeva. Jedva smo se sastajali tijekom tjedna, dolazila su dvojica-trojica poluzdravih – kaže trener Riječana Igor Marijanović. – Sada smo kod Dubrave bili bez Islamovića, Ljevara i Ogurlića, Vučko je išao s nama samo radi broja, nije igrao. I u takvom stanju su dečki iščupali utakmicu, ponosan sam na njih, ovo je bod kao kuća. Ova ekipa vrijedi zlata.


U Zametu su zadovoljni remijem u utakmici koja mu je pokazivala različita lica, u nastavku se smješkala pobjedom, ali se isto tako mrštila prijeteći porazom.




– Bilo je svega na utakmici, recimo domaćini su u tom tijeku utakmice bili blizu toga da nam se odvoje na četiri – pet razlike. Ali tada smo se malo zainatili, vratili smo utakmicu i poveli, u onih posljednih deset minuta igre uvijek je taj gol prednosti bio na našoj strani. No, na kraju je završeno neriješeno, nećemo se žaliti, u ove tri utakmice Lige za ostanak izvukli smo pet bodova, od toga su dvije utakmice bile na strani te moramo biti zadovoljni.


Momčad je prožeta problemima ugodno iznenadila osvojenim bodom, koji je održava na vrhu Lige za ostanak.


– Mi smo znali da možemo odigrati s Dubravom ako budemo na svojoj zadovoljavajućoj razini. Ali uz sve ove probleme koje smo imali tijekom tjedna, nismo uopće znali s kim ćemo istrčati na teren i koliko će nas biti. I ovakvi smo odradili fenomenalan posao, ovaj je bod uspjeh.
Činjenica govori da je Zamet vodeći u Ligi za prvaka, izjednačen s Trogirom. Pogled na ljestvicu lige iz koje dvije momčadi ispadaju izravno, a dva kluba idu u kvalifikacije, kaže da Zamećani klubu, koji je četvrtoplasirani otraga, odmiču samo četiri boda. U nastavku Lige za ostanak, koja je izuzetno zanimljiva zbog dosta izjednačenog bodovnog učinka sedam kola do kraja, Zamet na svom terenu igra u idućem kolu s vinkovačkom Spačvom.


– Domaći susret sa Spačvom nam je još jedna jako važna utakmica u kojoj na domaćem terenu moramo ostvariti dva boda. Želimo se tako što više udaljiti od opasne zone kvalifikacija i ispadanja iz društva premijerligaša da bismo imali neki rukometni mir prema kraju sezone – poručuje trener Zameta.