Valter Matošević

Trener rukometaša Zameta očekuje pojačanja: “Igrači su željni treniranja, svi su jedva čekali da krenemo”

Igor Duvnjak

Valter Matošević/Foto Arhiva NL

Valter Matošević/Foto Arhiva NL

Navodno su na meti osim jednog kružnog igrača također i lijevi bek te jedan polivalentni ljevoruki igrač na desnoj strani, koji može igrati beka i krilo



RIJEKA  Rukometaši Zameta su po onoj »tko čeka, taj dočeka« konačno dočekali kraj duge pauze, izašli su iz mračnog tunela više od dva mjeseca prisilne stanke zbog pandemije koronavirusa i našli su se na svjetlu svog omiljenog okupljališta, dvorane na Zametu, gdje je trener Valter Matošević poveo prve treninge. Iza igrača riječkog premijerligaša je čudna sezona u kojoj im je izmaknula Liga za prvaka, da bi onda zbog koronavirusa Hrvatski rukometni savez proglasio kraj prvenstva.


– S obzirom da smo imali rupu od dva mjeseca, mislim da će nam dobro doći ovo razdoblje treninga koje ćemo odraditi u idućih mjesec dana – kaže Valter Matošević, koji se silom prilika našao u specifičnoj situaciji da su njegovi igrači morali dugo odmarati, sada treniraju, a onda je pred njima nova pauza. – Uskoro nam opet slijedi pauza od mjesec dana i onda početak priprema za novu sezonu. Sav ovaj rad je da bismo prebrodili ovo razdoblje stanke i da bismo onda došli u jedno optimalno stanje što se tiče fizičke spreme. Kada je pak riječ o tome što ćemo obavljati u ovom periodu, radit ćemo na svemu pomalo. Bit će tu raznih stvari, od relaksirajućih treninga, kao što je, primjerice, igranje malog nogometa i košarke, do treninga snage, odnosno do rada s loptom, vježbanja šutiranja i elemenata rukometne tehnike. Stoga mislim da ćemo u ovom radu obuhvatiti sve nužne elemente. Pred sobom imam kompletnu momčad, svi igrači su se odazvali i svi su zdravi.


Dečki su se jasno zaželjeli kako treninga, tako i zajedničkih sastanaka, druženja sa sportskim prijateljima te dolaze na treninge u dobrom raspoloženju.




– Atmosfera na treningu je odlična. Svi su željni igre i treniranja te sam stekao dojam da su svi jedva čekali da krenemo.


Još čekamo službene informacije kada će nam početi prvenstvo te ćemo onda definitivno odrediti kada ćemo početi s pripremama – kaže Matošević


Nakon ovog neuobičajenog početnog okupljanja na kraju svibnja, u vrijeme kada je inače natjecateljska sezona doživljavala najviše točke uzbuđenja, Zamećani će krenuti na odmor, da bi onda dočekali početak onih pravih priprema za novu sezonu za koju termini još nisu određeni.


Loša vijest je da su Zamećani ostali bez Verona Načinovića, jednoga od svojih glavnih, najistaknutijih pojedinaca, jer će karijeru nastaviti u Celju


– Još čekamo službene informacije kada će nam početi prvenstvo te ćemo onda definitivno odrediti kada ćemo početi s pripremama. U svakom slučaju, to će u načelu biti u kolovozu – poručio je trener Zamećana.


Loša vijest je da su Zamećani ostali bez Verona Načinovića, jednoga od svojih glavnih, najistaknutijih pojedinaca, jer će karijeru nastaviti u Celju. Njegovim će odlaskom nastati itekakva rupa na crti Zamećana, koju svakako valja nekako popuniti. Iz kluba nema nikakvih službenih najava o novim imenima, ali u kuloarima se čuje da se ozbiljno radi na pojačanjima, navodno su na meti osim jednog kružnog igrača također i lijevi bek te jedan polivalentni ljevoruki igrač na desnoj strani, koji može igrati beka i krilo.