Izborna Skupština

Tomislav Grahovac dobio novi mandat predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza

Hina

Tomislav Grahovac / Foto Goran Stanzl/PIXSELL

Tomislav Grahovac / Foto Goran Stanzl/PIXSELL

Tomislav Grahovac prvi put je za predsjednika izabran 2016. godine



Na izbornoj Skupštini Hrvatskog rukometnog saveza, koja je održana u Zagrebu, Tomislav Grahovac dobio je novo povjerenje rukometnih djelatnika i novi mandat predsjednika Saveza.


Tomislav Grahovac prvi put je za predsjednika izabran 2016. godine. Nakon toga je dobio novo povjerenje 2019. godine. Od 59 članova Skupštine HRS-a, njih 51 prisustvovalo je izbornoj sjednici i jednoglasno podržalo izbor Grahovca za predsjednika.


Podsjećajući delegate Skupštine na rezultate i rad HRS-a u posljednje tri godine, Tomislav Grahovac je istaknuo iznimno teške pandemijske uvjete u kojima je Savez funkcionirao. Ali, bez obzira na to, hrvatske rukometašice i rukometaši u dvorani, ali i oni na pijesku, osvojili su jako puno medalja na velikim svjetskim i europskim natjecanjima. Naši klubovi imali su vrlo dobre rezultate u europskim kupovima. Uz sve to, HRS je dobio organizaciju seniorskog Svjetskog prvenstva zajedno s Danskom i Norveškom 2025. godine. Istodobno, Hrvatska je 2021. godine bila domaćin Europskog kadetskog prvenstva, a u ovoj godine je čeka organizacija Svjetskog kadetskog prvenstva.




Istodobno s izborom predsjednika HRS-a, odabrani su novi Upravni odbor HRS-a i Nadzorni odbor. Članovi novog Upravnog odbora su: Tomislav Grahovac, Zoran Goba , Boris Mesarić, Krešimir Prosoli, Goran Piteša, Željko Maletić, Boris Konjuh, Josip Ćurković, Hrvoje Vojvoda, Vili Bassanese, Željko Udovičić, Josip Ergović, Branimir Kos, Božica Palčić i Antun Blažević.


Nadzorni odbor HRS-a čine Romeo Vrečko, Goran Peterko, Mihael Varga, Ivan Baričević i Rajko Roža.


U sklopu izborne skupštine održana je i svečanost potpisivanja ugovora s pet gradova koji su uključeni u Master plan EHF-a i HRS-a „Rukomet u vrtićima“. To su Bjelovar, Koprivnica, Pakrac, Poreč i Virovitica, dok će Grad Zagreb to postati naknadno.