Rukometna Liga prvaka

Tin Lučin postigao tri pogotka u domaćem porazu Wisle od PSG-a

Hina

Tin Lučin/Foto PIXSELL

Tin Lučin/Foto PIXSELL

Kiel, Magdeburg, Barcelona i Aalborg izborili su direktan plasman u četvrtfinale



ZAGREB  Rukometaši Paris Saint-Germaina i Telekom Veszprema korak su do plasmana u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u prvim susretima play-offa ostvarili gostujuće pobjede.


PSG je u Poljskoj porazio Wislu Plock sa 30-26, dok je Telekom Veszprem u “mađarskom okršaju” pobijedio Pick Szeged sa 37-30.


Nakon prvog poluvremena u kojem je bilo devet izjednačenja, a niti jedna momčad nije imala više od dva gola prednosti, PSG je u nastavku pobjegao na +5 (21-16) i do kraja održavao prednost za konačnih 30-26.




U redovima francuskog sastava najefikasniji su bili Elohim Prandi i Poljak Kamil Syprzak sa po osam golova, dok su Wislu predvodili Slovenac Miha Zarabec i Poljak Przemyslaw Krajewski sa po četiri gola, dok su hrvatski rukometaši Lovro Mihić i Tin Lučin zabili po tri gola. Leon Šušnja se nije upisao među strijelce, a Mirko Alilović je imao jednu obranu.


U drugom susretu večeri Veszprem je “mađarskom okršaju” na gostovanju pobijedio Pick Szeged sa 37-30 ostvarivši veliku prednost uoči uzvrata pred svojim navijačima.


Veszprem su do slavlja predvodili Francuz Hugo Descat i Bjelorus Mikita Vailupau sa po sedam golova, dok je Španjolac Rodrigo Corrales Rodal imao 15 obrana. Kod domaćina najefikasniji su bili Austrijanac Sebastian Frimmel sa šest, Španjolac Imanol Garciandia s pet te hrvatski rukometaš Luka Stepančić sa četiri gola. Mario Šoštarić je dodao tri, a Marin Jelinić jedan gol.


U srijedu su Zagreb i Montpellier odigrali 27-27, dok je Kielce na gostovanju porazilo danski GOG sa 33-25.


Uzvratne utakmice su 3. i 4. travnja.


THW Kiel, Magdeburg, Barcelona i Aalborg izborili su direktan plasman u četvrtfinale.


EHF Liga prvaka, razigravanje za četvrtfinale (prve utakmice):
Wisla Plock - Paris Saint-Germain 26-30 (12-13) 
Pick Szeged - Telekom Veszprem    30-37 (17-20)
U srijedu:
ZAGREB - Montpellier              27-27 (11-13)
GOG - Industria Kielce            25-33 (10-18)