Rukometna Liga prvaka

Tin Lučin postigao četiri pogotka za Wislu koja je nakon sedmeraca prošla u četvrtfinale

Hina

Tin Lučin/Foto PIXSELL

Tin Lučin/Foto PIXSELL

Izravni plasman u četvrtfinale izborili su Barcelona, Magdeburg, Paris SG i Kielce



ZAGREB  Rukometaši njemačkog Kiela i poljske Wisle iz Plocka izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka.


Kiel je prošao među najboljih osam usprkos 31-32 domaćem porazu od Dinama iz Bukurešta u uzvratnom dvoboju međurunde jer je u prvoj utakmici u Rumunjskoj slavio sa 41-28. Kapetan hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak nije se upisao u strijelce za Kiel.


Mnogo je dramatičnije bilo u Nantesu gdje je Wisla prošla dalje boljim izvođenjem sedmeraca. Uzvratni susret Nantesa i Wisle okončan je rezultatom 25-25, a kako su ova dva suparnika remizirala i u prvoj utakmici u Poljskoj kada je bilo 32-32 o ukupnom pobjedniku su odlučivali sedmerci prilikom kojih je poljski sastav bio uspješniji sa 5-4.




Tin Lučin i Lovro Mihić postigli su po četiri gola za Wislu, a Lučin je bio i jedan od uspješnih izvođača sedmerca po završetku utakmice, dok se Leon Šušnja nije upisao u strijelce.


Danas će svoje uzvratne dvoboje međurunde igrati mađarski predstavnici Veszprem i Pick Szeged, tu Veszprem ima veliku prednost 36-23 iz prve utakmice, te danski rivali GOG Gudme i Aalborg, a u uzvrat Aalborg ulazi s prednosti 30-28.


Izravni plasman u četvrtfinale izborili su Barcelona, Magdeburg, Paris SG i Kielce.