Novi predsjednik

Tim menadžer rukometaša Zameta naslijedio Mirzu Džombu, Konjuh dobio više glasova od Bogdanovića

Igor Duvnjak

Boris Konjuh/Foto Arhiva NL

Boris Konjuh/Foto Arhiva NL

Glasovanje o novom predsjedniku je bilo javno i Konjuh je dobio 20, a Bogdanović sedam glasova skupštinarski i skupštinara



RIJEKA Boris Konjuh je novi predsjednik Rukometnog saveza Županije primorsko-goranske, na čelu ovdašnjih rukometašica i rukometaša nasljeđuje trofejno riječko, hrvatsko i svjetsko sportsko ime Mirzu Džombu, koji je jučer okončao svoj četverogodišnji mandat. Protukandidat Borisa Konjuha, dugogodišnjeg igrača Kozale,Trsata, Kvarnera i Punta te sadašnjeg tim nenadžera rukometaša Zameta, bio je Damir Bogdanović, također dugogodišnje zapaženo ime Zamećana kao igrač, trener i direktor kluba, koji sada radi s mladim kategorijama u Čavlima. Glasovanje o novom predsjedniku je bilo javno i Konjuh je dobio 20, a Bogdanović sedam glasova skupštinarski i skupštinara.


U danu kada je koronavirus opet nažalost postao top tema, u skladu s mjerama opreza na Skupštinu se moglo uz obaveznu dezinfekciju na ulazu, dok su svi nazočni nosili zaštitne maske.


– Sjednice našeg Upravnog odbora su održavane u dobroj atmosferi i u tom tijelu je sve funkcioniralo kako treba – rekao Džomba. – Sve je bilo odlično osim onog »lockdowna« koji nas je svih prekinuo u radu i natjecanju. Imali smo zapaženih rezultata, Zameta u Europi, Kozale, Trsata, rukometašica Zameta te igračica Murvice s povijesnim uspjehom, ulaskom u Prvu ligu. Također imamo zapažene rezultate mlađih kategorija, a raduje što je Valter Matošević u Upravnom odboru HRS-a-. Žao mi je što dugogodišnji tajnik, alfa i omega ovog Saveza Željko Milanović, nakon čak 36 godina sada odlazi iz rukometa. Hvala svima vama koji radite rudarski posao, neki bi rekli i Sizifov posao.




– S rukometom sam počeo još 1965. godine kod Zvonka Pitinca u Kozali, kod nepravedno zapostavljenoga stručnjaka. Igrao sam u Kozali, potom u Trsatu, u ondašnjoj Drugoj ligi u Kvarneru, te sam završio karijeru u Puntu u 41. godin – rekao je Boris Konjuh. – Drago mi je bilo da sam bio na istaknutoj funkciji u Zametu u sjajno vrijeme od 1997. do 2001. godine, te da sam u klubu od 2016. godine, uz teren. Na ovoj funkciji mislim nastaviti putem kojim je išao stari predjednik, kao što želim i unaprijediti rad.


Birani su i novi članovi Upravnog odbora, to su Darko Tomović, Edi Lukšić, Danko Dragičević, Gordan Božić, Damir Ljubanović i Zvonimir Kutija.