SP rukometašica

Težak udarac za rukometnu reprezentaciju, tri rukometašice su pozitivne, Šoštariću ostalo deset igračica za Japan

Hina

Ćamila Mičijević/M. LEVAK

Ćamila Mičijević/M. LEVAK

Tijekom redovitog antigenenskog testiranja koje je održano jutros otkriveno je da su dvije hrvatske reprezentativke pozitivne na Covid-19, a naknadni pregled PCR testova otkrio je još jedan pozitivan nalaz



CASTELLON Hrvatske rukometašice koje večeras  igraju protiv Japana na Svjetskom prvenstvu  nastupiti će oslabljene jer su Ćamila Mičijević, Ivana Dežić i Dora Krsnik pozitivne na koronavirus, objavio je Hrvatski rukometni savez (HRS).


Tijekom redovitog antigenenskog testiranja koje je održano jutros otkriveno je da su dvije hrvatske reprezentativke pozitivne na Covid – 19. Odmah nakon toga, cijela reprezentacija podvrgnuta je PCR testiranju, koji je potvrdio da su Ćamila Mičijević i Ivana Dežić pozitivne, dok su sve ostale igračice i članovi stručnog stožera negativne. Naknadni pregled PCR testova otkrio je da je pozitivna i Dora Krsnik pa su izborniku Nenadu Šoštariću za utakmicu s Japanom ostale na raspolaganju 10 igračica i tri vratarke.

Stoga, izbornik Nenad Šoštarić odlučio je s popisa od 35 igračica koji je prijavljen Svjetskoj rukometnoj federaciji pozvati Tenu Petiku, igračicu Lokomotive Zagreb i Gabrielu Gudelj, članicu Zrinskog Čakovec. Njihov dolazak u Španjolsku očekuje se tijekom 7. prosinca, kad se reprezentacija seli u Torrevieju, kao što je poznato od ranije.


Pozitivne igračice do daljnjega ostaju u izolaciji u Castellonu, one se zasad dobro osjećaju i imaju lakše Covid – 19 simptome.




Utakmica s Japanom je važna jer će pobjednik iz tog susreta prenijeti bodove u drugu fazu natjecanja. Hrvatska je u prethodnim utakmicama u skupini izgubila od Brazila s 25-30 pa pobijedila Paragvaj sa 36-18.


U posljednja dva tjedna je u pokrajini Valenciji, gdje se nalaze hrvatske rukometašice, otkriveno 266 slučajeva koronavirsa na 100.000 stanovnika. Prosjek Španjolske je bio 248 slučajeva.
Valencija nije među najteže pogođenim pokrajinama no mnogi su u taj kraj na obali Sredozemnog mora otputovali u petak tijekom produženog vikenda jer u ponedjeljak praznik u Španjolskoj.
U tamošnjem gradu Torrevieji, gdje bi Hrvatska trebala igrati u drugom krugu, otkriven je prije nekoliko dana koronavirus kod pet igračica Austrije. Austrija je dosad bila jedina reprezentacija s potvrđenim slučajevima koronavirusa.
Rukometašice nisu i jedina hrvatska momčad kojoj je koronavirus poremetio planove u Španjolskoj.
Hrvatske malonogometne prvakinje ŽNK Osijek nisu sudjelovale na Europskom malonogometnom prvenstvu prošli tjedan u sjevernom gradu Lugu jer su u momčadi bila otkrivena tri pozitivna slučaja na koronavirus.
Momčad Osijeka se testirala uoči puta u Španjolsku kada su otkriveni pozitivni slučajevi, a prema pravilima u Hrvatskoj čitava je momčad morala provesti u karanteni 14 dana.