SP u rukometu

Šveđani ostvarili i drugu pobjedu na SP-u, Island lako protiv Alžira

Hina

Andreas Palicka (Švedska)/Foto REUTERS

Andreas Palicka (Švedska)/Foto REUTERS

od Šveđana je bio nezadrživ Lucas Pellas sa 12 golovaKAIRO Rukometne reprezentacija Francuske, Portugala, Švedske i Egipta ostvarile su i druge pobjede na svjetskom rukometnom prvenstvu, dok je Slovenija neočekivano izgubila od Rusije.


Francuska je ostvarila i drugu pobjedu u skupini E. Nakon slavlja protiv Norveške, Francuzi su dobili i Austriju sa 35-28


Hugo Descat, Ludovic Fabregas i Michael Guigou predvodili su Francusku sa po četiri gola, dok su kod Austrijanaca najefikasniji bili Tobias Wagner sa sedam i Lukas Hutecek sa šest pogodaka.
U drugom susretu iz skupine Norveška je pobijedila Švicarsku sa 31-25.


Drugu pobjedu ostvario je i Portugal u skupini F porazivši Maroko 33-20. U pobjedničkim redovim najefikasniji je bio Pedro Portela s devet golova, a kod Marokanaca Amine Harchaoui je postigao pet pogodaka.


Island je stigao do prvih bodova porazivši Alžir 39-24.


Domaćin je u skupini G također, zadržao maksimalan učinak ostvarivši uvjerljivu 38-19 pobjedu protiv Sjeverne Makedonije.


Egipatsku vrstu predvodili su Mohamed Mamdouh s osam i Hassan Kaddah sa šest pogodaka. Kod Makedonaca koji nakon dv kola imaju dva poraza Kiril Lazarov, Nikola Markoski i Žarko Peshevski zabili su po tri gola.


Švedska je slavila protiv Čilea sa 41-26 i također ima dvije pobjede. Kod Šveđana je bio nezadrživ Lucas Pellas sa 12 golova.


U skupini H Rusija je neočekivano pobijedila Sloveniju sa 31-25, dok je Bjelorusija slavila protiv Južne Koreje sa 32-24.


Nakon rutinski izvedenog uvodnog zadatka protiv Korejaca, momčad slovenskog izbornika Ljubomira Vranješa u subotu se suočila s puno težim zadatkom protiv Rusije. Slovenija je bila u podređenom položaju tijekom cijele utakmice i Rusija je zasluženo slavila.


Dmitri Kiselev, Igor Soroka i Sergej Kosorcov zabili su po šest golova u pobjedničkim redovima, dok su Sloveniju predvodili Jure Dolenec sa šest i Dragan Gajić s pet golova.


Bjelorusija je dobila Koreju na krilima Mikite Vailupau koji je zabio osam, te Artsema Karaleka sa šest golova.


Nakon dva kola u skupini H, Bjelorusija i Rusija su u vodstvu s po tri boda, Slovenija ima dva, a Južna Koreja je bez bodova.