Rukometno buđenje

Stvara se jaki Zamet, dolazi i kadetski reprezentativac iz Umaga, pivot Jan Koler

Igor Duvnjak

Predsjednik Zameta Vedran Devčić u okruženju svojih darovitih igrača koji su potpisali ugovore/D. ŠKOMRLJ

Predsjednik Zameta Vedran Devčić u okruženju svojih darovitih igrača koji su potpisali ugovore/D. ŠKOMRLJ



RIJEKA Agilno vodstvo rukometaša Zameta marljivo nastavlja s radom na kompletiranju ekipe za iduću sezonu, ne zaustavlja ga ni novi val vrućine. U novoj dvorani na Trgu riječkih olimpijaca na prigodnoj konferenciji za medije obavljeno je svečano potpisivanje ugovora s još trojicom igrača iz vlastitog kadra, kapetanom Darijom Jeličićem, njegovim suigračima Nikolom Njegovanom, Tinom Tomljanovićem i Martinom Mozetićem nakon što su još ranije vjernost Zametu produžili kadetski reprezentativci Veron Načinović, Patrik Martinović i Matija Starčević te njihov stariji kolega, vratar Marin Sorić. Uz pojačanja koja su dovedena još ranije, desno krilo Sandra Samardžića iz Dubrave te bekove Tonyja Zareva iz Mornara Crikvenice i Vanju Šehića iz labinskog Rudan Labina, u klubu su zadovoljni skiciranjem ekipe i ljetni pogled na sezonu im je prožet optimizmom. U rubrici “odlasci” su Tin Lučin, koji je pošao u španjolski Ademar Leon, te desno krilo Filip Glavaš s kojim Zamećani nisu namjeravali produžiti suradnju i najvjerojatnije je da će se on odlučiti za odlazak u Umag.


– Drago nam je što je naša momčad uglavnom ostala na okupu – rekao je Vedran Devčić, predsjednik Zameta. – Na ovim čvrstim temeljima gradit ćemo naše ambicije. Htjeli bismo nakon više godina opet zaigrati u Ligi za prvaka i vratiti se u vrh hrvatskog rukometa.


Vedran Devčić je sve najavio i dolazak pivota Jana Kolera iz Umaga.




– Naša priča u prijelaznom roku još nije gotova, dolazi nam Jan Koler iz Umaga – kazao je predsjednik o kadetskom reprezentativcu rođenome 2000. godine. – U kadetskoj reprezentaciji na Europskom prvenstvu u Sjevernoj Makedoniji su Veron Načinović, Patrik Martinović i Fran Lučin, tamo je i Koler te smo klub koji ima najviše kadetskih reprezentativaca. Riječ je o perspektivnom pivotu koji i vrlo dobro igra u obrani, angažirali smo ga u dogovoru s trenerom Valterom Matoševićem. Postignut je dogovor koji ćemo samo formalizirati po njegovom povratku iz Skoplja.