SP rukometaša

Španjolcima drama u Sopotu, Norvežani su imali sve u svojim rukama, no ispali su nakon dva produžetka

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Španjolcima sada slijedi putovanje iz Sopota u Stockholm, gdje ih već u petak čeka dvoboj protiv dvostrukih svjetskih prvaka Danaca



SOPOT  Reprezentacija Španjolske bit će suparnik danskim rukometašima u polufinalu Svjetskog prvenstva u Švedskoj i Poljskoj, nakon što je u dramatičnom četvrtfinalu odigranom u Sopotu u dva produžetka uspjela pobijediti Norvešku sa 35-34 (29-29, 25-25, 12-13).


Tragičar dvoboja bio je Sebastian Barthold, norveško desno krilo. On je pet sekundi prije kraja osnovnog dijela utakmice izgubio loptu i omogućio Španjolcima da u kontranapadu postignu izjednačujući pogodak za produžetak, a na kraju drugog produžetka nije uspio postići pogodak s krilne pozicije i odvede dvoboj u raspucavanje sa sedam metara. To je spriječio španjolski vratar Gonzalo Perez de Vargas koji je obranio taj posljednji šut na utakmici.


Norvežani su imali sve u svojim rukama kad je 20 sekundi prije kraja Bergerud obranio šut Alexa Dujshebaeva pri vodstvu Norveške 25-24. Norveški izbornik je tada pozvao minutu odmora, a sve što su njegovi igrači trebali napraviti bilo je zadržati loptu aktivnom igrom prema španjolskom golu. No, pet sekundi prije kraja, kad je imao otvoren put prema španjolskom vrataru Barthold je odlučio dodati loptu unazad. Slovenski suci Lah i Skok su dosudili pasivan napada, a u kontranapadu je Daniel Dujshebaev prije zvuka sirene pogodio mrežu za 25-25.




Nakon prvog podužetka od 10 minuta rezultat je bio 29-29, da bi 45 sekundi prije kraja drugog produžetka ponovno Daniel Dujshebaev pogodio za 35-34 i, pokazalo se, postigao pogodak vrijedan polufinala Svjetskog prvenstva.


Po sedam golova su za Španjolsku postigli Alex Dujshebaev i Angel Fernandez, šest puta je mrežu zatresao Joan Canellas, a pet puta su se u strijelce upisali Daniel Dujshebaev i Adrian Figueras. Vratar Gonzalo Perez de Vargas sakupio je 17 obrana.


Kristian Bjornesen je sa devet pogodaka bio najbolji norveški strijelac, a osam golova postigao je “tragičar” Sebastian Barthold. Vratar Torbjorn Bergerud je imao 17 obrana.


Španjolcima sada slijedi putovanje iz Sopota u Stockholm, gdje ih već u petak čeka dvoboj protiv dvostrukih svjetskih prvaka Danaca, koji su u švedskoj prijestolnici lakoćom svladali Mađarsku u četvrtfinalu sa 40-23 (21-12).