Premijer liga rukometaša

Spačva na Zametu, Riječani se nadaju revanšu za poraz iz Vinkovaca

Igor Duvnjak

Matija Starčević/Foto Arhiva NL

Matija Starčević/Foto Arhiva NL

U Vinkovcima smo uvjerljivo izgubili te ćemo sada dati sve od sebe da im uzvratimo. Nadamo se da ćemo u ovoj polusezoni biti što uspješniji - kaže Matija Starčević



RIJEKA Mlada momčad rukometaša Zameta nastavlja svoju premijerligašku utrku domaćom utakmicom s kvalitetnim slavonskim konkurentom, vinkovačkom Spačvom. Puleni trenera Zamećana Valtera Matoševića su do sada bez greške odgovarali na pitanja pred svojim navijačima, ali su prošlog vikenda načinili bitan iskorak u gostima. Uspjeli su remizirati s jednim od glavnih kandidata za čelnu poziciju, zagrebačkom Dubravom, to im je prvi bod na gostovanjima u ovom prvenstvu. Domaćim favoritima se već smiješila pobjeda jer su vodili s tri gola razlike dvije minute prije kraja, ali su stigli golovi Martinovića, Mozetića i Starčevića za konačnu podjelu plijena.


– Išli smo na to gostovanje u specifičnoj ulozi budući da je Dubrava bila u ulozi favorita, u prednosti – podsjeća Matija Starčević, ubojiti lijevi bek, koji je s osam pogodaka bio golgeter riječke momčadi. – Bili su vodeći na ljestvici. Inače, riječ je o dobroj momčadi, ali ušli su u nekakvu crnu rupu, izgubili su dvije utakmice. To je pak nama također dalo malo vjetra u leđa. Cijelu utakmicu smo gubili, nikako nismo mogli uhvatiti priključak. Ipak, uspjeli smo preokrenuti rezultat s tri pogotka u posljednje dvije minute za osvajanje boda.


Zamećani su do sada silno žudili za bodom u gostima, sada su konačno uspjeli probiti led. Činjenica da su se izvukli u dramatičnom finišu svakako će mladoj momčadi biti toliko potrebna snažna psihološka injekcija, dokaz da su Starčević i suigrači na pravom putu kojim sada samo moraju nastaviti.




– Istina je da nam taj bod puno znači. Do ove utakmice, naime, nismo mogli dohvatiti nikakve bodove na gostovanjima i stoga nam je ovaj rezultat jako značajan. Nadam se sada da ćemo u nastavku u gostima početi uzimati bodove i drugim momčadima.


Zamećani dočekuju Spačvu s maksimalnim domaćim učinkom od sve četiri pobjede. Do sada je u ovom prvenstvu njihova dvorana za goste bila neosvojiva tvrđava.


– Doma je drugačije igrati. Publika ti daje podršku, uz to znaš da igraš kod kuće i da moraš pobijediti. Nekako je veća euforija, naboj je drugačiji. To raspoloženje bismo trebali početi prenositi i na gostovanja. Spačva je iskusna ekipa i ima dobre igrače. Čvrsti su u obrani, idu dosta brzo u napad i trebamo se za sve to dobro pripremiti te odigrati najbolje što znamo. U Vinkovcima smo uvjerljivo izgubili te ćemo sada dati sve od sebe da im uzvratimo. Što se tiče načina na koji možemo do te pete domaće pobjede, moramo odigrati kao što smo i do sada igrali doma. Trebamo biti agresivni u obrani jer znamo da se obranom dobija utakmica. Treba onda brzo ići u napad, »vuči u leđa« i ako to ostvarimo mislim da ćemo uspjeti. Normalno da se nadamo da ćemo u ovoj polusezoni biti što uspješniji, no moramo ići pomalo, ne smijemo brzati. Prvo moramo riješiti ovu subotnju utakmicu, a onda ćemo razmišljati o onome što nas potom čeka.


Utakmica u Centru Zamet počinje u 19 sati.