Rukomet

Slovenija porazila Crnu Goru na Croatia Cupu. Hrvatska ih čeka u borbi za prvo mjesto

Portal Novi list, Hina

Foto Luka Batelic/PIXSELL

Foto Luka Batelic/PIXSELL

Nakon što je Hrvatska u četvrtak u porečkoj dvorani Žatika pobijedila Crnu Goru sa 29-25, u dvoboju drugog kola i Slovenija je pobijedila Crnu Goru sa 37-32



U susretu 2. kola Croatia Cupa, slovenska rukometna reprezentacija je u Poreču pobijedila Crnu Goru sa 37-32 i u subotu će protiv Hrvatske igrati za prvo mjesto na turniru.


Nakon što je Hrvatska u četvrtak u porečkoj dvorani Žatika pobijedila Crnu Goru sa 29-25, u dvoboju drugog kola i Slovenija je pobijedila Crnu Goru sa 37-32.


Crna Gora, koju vodi hrvatski stručnjak Vladimir Šola, je bolja ušla u susret. Povela je 3-1, pa 5-3, no Slovenija je okrenula rezultat sa četiri gola u nizu. U završnici prvog dijela slovenska vrsta je stigla i do +4 (18-14). U nastavku je vrlo brzo povela i s pet razlike, a u 42. minuti je imala najvećih osam pogodaka prednosti (29-21). Na koncu je završilo 37-32.




Sloveniju je do pobjede predvodio Aleks Vlah sa sedam golova, dok su Domen Novak, Dejan Bombač i Gašper Marguč zabili po četiri gola. Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Vuko Borozan sa sedam, te Božo Anđelić sa četiri gola.


Croatia Cup se zatvara u subotu ogledom Hrvatske i Slovenije koji će odlučiti o pobjedniku turnira.


Europsko rukometno prvenstvo u Njemačkoj počinje 10. siječnja, a hrvatska reprezentacija će igrati u skupini B zajedno sa Španjolskom, Austrijom i Rumunjskom.


Na EP-u će nastupit i Crna Gora, te Slovenija. Odabranici Vlade Šole igrat će u skupini C zajedno s Islandom, Mađarskom i Srbijom, a Sloveniju u D u kojoj su i Norveška, Poljska, te Farski Otoci.


REZULTATI:
1. kolo – četvrtak, 4. siječnja
Hrvatska – Crna Gora 29-25 (14-13)


2. kolo – petak, 5. siječnja
Crna Gora – Slovenija 32-37 (15-19)


3. kolo – subota, 6. siječnja
Hrvatska – Slovenija