EP rukometaša

Slovenci po hitnom postupku smjenili izbornika Ljubomira Vranješa nakon što su ispali s rukometnog EURO-a

Hina

Ljubomir Vranješ/Foto REUTERS

Ljubomir Vranješ/Foto REUTERS

U službenom priopćenju Rukometnog saveza Slovenije (RZS) navodi se da "nisu zadovolni rezultatom na EP-u, kao što to vrijedi za cjelokupnu slovensku rukometnu i sportsku javnost"



LJUBLJANA  Švedski rukometni stručnjak Ljubomir Vranješ službeno više nije izbornik slovenske rukometne reprezentacije, koja je pod njegovim vodstvom natjecanje na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj završila već nakon prvog kruga, objavila je Slovenska tiskovna agencija (STA).


U službenom priopćenju Rukometnog saveza Slovenije (RZS) navodi se da “nisu zadovolni rezultatom na EP-u, kao što to vrijedi za cjelokupnu slovensku rukometnu i sportsku javnost”.


Priopćili su i da je predsjednik Saveza Franjo Bobinac telefonski razgovarao s dosadašnjim izbornikom, a složili su se da zadnji rezultat predstavlja veliko razočaranje te da su promjene nužne.




Predsjedništvo Rukometnog saveza Slovenije održalo je u srijedu izvanrednu sjednicu na kojoj Vranješu iskazano nepovjerenje te je s njim postignut dogovor o raskidu suradnje. Predsjedništvo RZS-a zahvalilo je Vranješu na sudjelovanje na dva europska i jednom svjetskom prvenstvu, a posebno za polufinale EP-a prije dvije godine u Švedskoj.


Na današnjoj sjednici se raspravljalo i o sljedećim koracima kojima bi se krivulja uspjeha muške reprezentacije ponovno okrenula prema gore, pri čemu je jednim od najvažnijih čimbenika neveden izbor trenera reprezentacije i njegovog stručnog stožera, a to bi se trebalo dogoditi u sljedećim tjednima.