Promjene u Skoplju

Ruski tajkun se povlači iz Vardara, skopski rukometni klub preuzima stari-novi predsjednik i najavljuje povratak Karačića

Hina

Naš cilj je izgraditi momčad koja može doći do četvrtfinala Lige prvaka, možda i do Final Foura. Želim snažnu momčad za SEHA ligu i dvostruku krunu u Makedoniji - rekao je Mihajlo Mihajlovski



SKOPLJE Aktualni europski rukometni prvak skopski Vardar u završnoj je fazi promjene vlasnika. Nakon šest godina Rus Sergej Samsonenko se povlači, klub će preuzeti novi-stari predsjednik Mihajlo Mihajlovski, a dobit će i dodatak imenu.


“U posljednjoj smo fazi preuzimanja kluba od Sergeja Samsonenka, a zatim ćemo pristupiti registraciji novog subjekta koji će imati i dodatak u imenu i zvat će se Vardar 1961″, rekao je Mihajlovski u razgovoru za televiziju Telma.


Mihajlovski je u klubu bio do 2013. kada je Vardar preuzeo ruski tajkun. Mihajlovski je tada izabran za počasnog predsjednika kluba, a potom i za predsjednika regionalne SEHA lige. Sada se ponovo vraća za kormilo.




“Naš cilj je izgraditi momčad koja može doći do četvrtfinala Lige prvaka, možda i do Final Foura. Želim snažnu momčad za SEHA ligu i dvostruku krunu u Makedoniji,” rekao je Mihajlovski dodavši kako će momčad sponzorirati nekoliko kompanija.


Dio makedonskih medija navodi kako bi se u Skoplje mogao vratiti i hrvatski reprezentativac Igor Karačić koji je u Vardaru proveo sedam godina prije nego što je lani preselio u Vive Kielce


“Želim da klub zadrži renome dvostrukog europskog prvaka.”


Vardar je u posljednje tri sezone dva puta osvojio naslov europskog prvaka. U sezoni 2016/17. u finalu je pobijedio PSG (24-23), a prošle sezone Veszprem (27-24). Međutim, ove sezone neće braniti naslov nakon što je EHF odredio da će na Final Fouru u prosincu nastupiti Barcelona, Vesprem, PSG i Kiel.


Od šampionske “crveno-crne” momčadi u klubu su ostali kapetan Stojanče Stoilov, naš Ivan Čupić, Timur Dibirov, Kristijan Disinger i Gleb Kalaraš. Novi investitor je potvrdio i dolazak francuskog vratara Robina Cantegrela, a pregovara se i s mladim makedonskim reprezentativcem Nenadom Kosteskim iz PPD Zagreba.


Dio makedonskih medija navodi kako bi se u Skoplje mogao vratiti i hrvatski reprezentativac Igor Karačić koji je u Vardaru proveo sedam godina prije nego što je lani preselio u Vive Kielce.


Mihajlovski je potvrdio kako su u tijeku i pregovori s Portugalcem Miguelom Martinom Soaresom iz Porta.


“On nije potpisao ugovor kao što su objavili mediji. Ali je istina kako pregovaramo,” kazao je prvi čovjek Vardara.