HRS

Rukometni savez pesimističan nakon poraza od Mađarske: Teško ćemo mi i u borbu za 5. i 6. mjesto

Portal Novi list

Foto Reuters

Foto Reuters

Hrvatska reprezentacija izgubila je od Mađarske i tako izgubila sve šanse za prolazak u polufinale



Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine I drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu u Koelnu pretrpjela i drugi poraz izgubivši od Mađarske sa 26-29 (13-14).


Tim porazom izabranici Gorana Perkovca izgubili su izglede za plasman u polufinale. Ostali su peti na ljestvici sa samo jednim osvojenim bodom, dok je Mađarska skočila na drugo mjesto s četiri boda.


Hrvatska je tako nakon prve dvije utakmice drugog kruga Europskog prvenstva u rukometu ostala bez novih bodova – osim onog jednog jedinog prenesenog iz prvog kruga.




To, nažalost, znači kako naši rukometaši više nemaju izgleda za drugo mjesto koje vodi u polufinale. Bilo kakve kalkulacije i nevjerojatne ishode odbijaju i u Hrvatskom rukometnom savezu.


Svoj izvještaj s utakmice naslovili su “Poraz od Mađarske i kraj sna o polufinalu”.


“Hrvatska muška seniorska reprezentacija poražena je od Mađarske 26:29 u susretu 2. kola Glavne skupine Europskog prvenstva i tako izgubila sve šanse za prolazak u polufinale.


Hrvatska je odigrala najslabiju utakmicu na cijelom natjecanju i sada joj ostaje eventualna borba za treće mjesto u skupini, odnosno 5 . i 6. mjesto ukupno. Ali i to će biti teško ostvariti”, kažu u službenom izvještaju Hrvatskog rukometnog saveza.


Njihovo viđenje utakmice i daljnjih hrvatskih šansi možete pročitati OVDJE.