Prva liga rukometašica

Rukometašice Zameta u Osijeku igraju derbi začelja, domaćim igračicama to je zadnji vlak

Igor Duvnjak

Josip Štokić/V. KARUZA

Josip Štokić/V. KARUZA

Možemo na ovu utakmicu gledati ipak malo rasterećenije nakon prošlih nastupa, konkretnije, poslije punoga pogotka s Bjelovarčankama - rekao je trener Štokić



RIJEKA  Rukometašice Zameta, koje su u pravi čas uhvatile zalet u jurnjavi za ostanak među prvoligašicama, danas polažu važan ispit kod Osijeka (20 sati). Iskusna Iva Tabar i prijateljice su u proteklim susretima obogatile bodovni saldo i ulile si nužnu dozu samopouzdanja. Misli se na gostujuću pobjedu protiv izravnih konkurentkinja, Sesvetama, kao i na pun pogodak protiv visoko plasiranog Bjelovara. Tim su uspjesima Zamećanke pretekle Osiječanke kojima uoči večerašnjega derbija začelja odmiču dva boda. Naravno da su i u riječkom i u slavonskom taboru itekako svjesni vrijednosti današnjih bodova.


– Naravno da je već utakmica sama po sebi od velike važnosti, kako za jednu, tako i za drugu ekipu. Imamo svoje želje, definitivno idemo u Osijek ostvariti što bolji rezultat. S druge strane, možemo na ovu utakmicu gledati ipak malo rasterećenije nakon prošlih nastupa, konkretnije, poslije punoga pogotka s Bjelovarčankama. Osječanke pak hvataju »posljednji vlak« za ostanak u Prvoj ligi. Jasno da je u ovakvoj situaciji teško bilo što predvidjeti jer je ipak u pitanju borba za ostanak. U nadmetanju je praktički četiri, pet ekipa, nagurane su u jedan, dva boda, a pritom je još puno kola do kraja prvenstva. Očekujemo da će se borba za ostanak među najboljima voditi do samoga kraja prvenstva i ja zapravoi ne znam tko je ovdje u najtežoj situaciji. Ispada da su svi u podjednako teškom položaju, svi smo u sličnim problemima i na kraju će se vidjeti kako ćemo svi skupa isplivati iz svega ovoga. U Osijek idemo s najjačim mogućim pristupom da bismo ostvarili najbolji rezultat želeći odigrati najbolju utakmicu. Cure su u glavama spoznale da mogu igrati i protiv najjačih ekipa kada su sto posto u utakmici. Nadam se da ćemo nastaviti igru od ožujka kada smo ostvarili nekoliko zbilja zadovoljavajućih rezultata – poručio je trener riječkih rukometašica Josip Štokić.