Prva liga rukometašica

Rukometašice Zameta u Centru Zamet dočekuju Sesvete: “Pokazati dobro, agresivno lice”

Igor Duvnjak

Nikolina Pleša/Foto V. KARUZA

Nikolina Pleša/Foto V. KARUZA

Mi se nadamo i moramo se nadati dobrom rezultatu - rekao je trener Štokić



RIJEKA   Dok će neki od nas tražiti otvoreni dućan ili kiosk koji radi, Samir i ostali najverniji navijači rukometašica Zameta pratit će igračice trenera Josipa Štokića kako od 17 sati na domaćem parketu sa Sesvetama pokušavaju dolepršati do novih bodova. U kolopletu odigranih i onih odgođenih susreta kapetanica Iva Tabar i prijateljice su do sada osvojile dva boda, njihove nedjeljne gošće im s utakmicom više odigranom odmiču za bod.


– Sesvete su također mlada ekipa, ali potentna koja možda čak i nema bodova koliko je po nastupima i prezentaciji igre zaslužila. Recimo, Lokomotivi su u prvom poluvremenu pružile dosta dobar otpor, bile su dosta blizu bodovima i sa Zrinskim, a uzele su bod jednoj Dalmatinki u Pločama, pobijedile su ŽARK Split – kaže trener Riječanki Josip Štokić. – Uglavnom, mislim da su Sesvete bolja ekipa nego što to pokazuje njihovo bodovno stanje.


Senjski trener Zamećanki, koji je prošle sezone u nastavku uspio razbuditi ovdašnju uspavanu ekipu koja se iz bezizlazne situacije izvukla do ostanka, redajući kvalitete Sesveta i spominjući »pretumbacije« u ovosezonskom kalendaru, misli sa svojim igračicama pronaći put do važne i nužne pobjede.




– Mi se nadamo i moramo se nadati dobrom rezultatu. Svakako da nam bodovi trebaju, ovo su bodovi na koje moramo računati. Samim time što smo izgubili bodove doma od Dalmatinke, više ne bismo smjeli imati pravo na kiks kod kuće. Sada svi jedva čekamo utakmicu nakon ovog tjedna koji je bio kao polovičan. Ne da smo izgubili natjecateljski ritam, nego je on malo drugačiji nego inače. Morali smo u utorak putovati na utakmicu u Split, gdje smo odigrali onaj zaostali susret sa Splitom 2010. Pokušali smo se za ovu utakmicu što bolje pripremiti, analizirajući i igru gošći i spremajući neke naše stvari. Nadam se da ćemo pokazati dobro, agresivno lice Zameta.